kategoria: Sprzęt
[#1] Ekran w małych Amigach
Witam.

Tak się zastanawiam - on spełnia jakąś praktyczną funkcję? Albo, inaczej - w jakich okolicznościach jego obecność lub brak mogą się okazać istotne?

Pozdrawiam.
[#2] Re: Ekran w małych Amigach

@Daclaw, post #1

Nie spełnia żadnej praktycznej roli, były zakładane aby spełnić stare normy.
[#3] Re: Ekran w małych Amigach

@Daclaw, post #1

Jeśli sluchasz radia w tym samym pomieszczeniu, będziesz miał zakłocenia przy zdjętym ekranie.

Pamietam, że w latach 90s zawsze jak w sobotę chcialem pograc w SWOS i posłuchać w radiio studia s-13 z relacjami z ekstraklasy, to musiałem wybierać. Ami albo radio.
[#4] Re: Ekran w małych Amigach

@lopezpb, post #2

Jasne, że spełnia. Niweluje lub/i ogranicza szumy i zakłócenia generowane przez elektronikę.
[#5] Re: Ekran w małych Amigach

@twardy, post #3

Ja tam nie miałem takiego dylematu bo Amigę miałem podłączoną do kolumn przez radio Zodiak więc miałem do wyboru albo dźwięk z radia albo z Amigi szeroki uśmiech
[#6] Re: Ekran w małych Amigach

@Madman, post #5

No to ja w ogóle nie muszę mieć tego dylematu, bo radia nie tykam.
Pamiętam, że C64 siał po TVP, ale to był stary secam i komuna. Nigdy potem nie zaobserwowałem takich problemów.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem