[#1] AudioCD na wyjściu
Cześć

Zanstalowałem FASTATA i nagrywajkę DVD i teraz się zastanawiam, czy może Audio jakoś już popyla po kabelku jak w PC? Raczej mało możliwe chyba.
Co można zrobić żeby się CD Audio pokazało na wyjściu? nie chcę sie lutwać do płyty Ami - ma ktoś jakiś patent?

Animart ma na stronie coś takiego jak mixer Pauli, ma ktoś?

Pozdrawiam

Rembrand

[#2] Re: AudioCD na wyjściu

@Rembrand, post #1

FastATA tu nic nie robi - takie rozwiazanie podchodzi wylacznie, gdy miksujemy na karcie dzwiekowej. Jedynie rozwiazanie jakie mi sie nasowa to mikser pauli i cdka. Na aminecie bylo kilka rozwiazan...

Ostatnia modyfikacja: 21.08.07 21:05
[#3] Re: AudioCD na wyjściu

@Rembrand, post #1

Tutaj masz chyba najprostsze rozwiązanie:

http://www.ppa.pl/graffiti/obrazek.php?id=585

Niestety nie obeszło się bez lutowania.

Ale to samo można zrobić na kablach. Jeden mankament, to taki, że musisz przewody z sygnałem audio z napędu wyprowadzić na zewnątrz obudowy.

[#4] Re: AudioCD na wyjściu

@Rembrand, post #1

Jakbyś miał A4000, to audio z CDRoma podpinasz pod specjalne gniazdo na płycie głównej. A jeśli masz kartę muzyczną w swojej Amidze, to podpinasz do karty muzycznej.
W innych wypadkach masz problem i bez lutownicy się nie obejdzie.
[#5] Re: AudioCD na wyjściu

@Rembrand, post #1

Korzystajac z AsimCDFS mozna sluchac na PAULI AudioCD przesylane przez kabel IDE.
Wystarczy skorzystac z opcji Stream CDDA Audio.
Obejdzie sie bez lutowania, ale jest dosc duze obciazenie procka.

Ostatnia modyfikacja: 21.08.07 22:47
[#6] Re: AudioCD na wyjściu

@Norbert, post #5

To mozna tez wyprobowac OptyCDPlayera. Takze umozliwia odsluch plyt audio przez Paule.
[#7] Re: AudioCD na wyjściu

@Rembrand, post #1

songplayer sempluje w czasie rzeczywistym i mozesz sluchac plyty audio w glosnikach z pauli. :)

Ostatnia modyfikacja: 21.08.07 23:24
[#8] Re: AudioCD na wyjściu

@Andrzej Drozd, post #6

o ile ktoś woli 8bitów z Pauli od 16 bitów z CD...
plus jest jeden niezaprzeczalny - aby mieć wyjście CD na wyjściu Amigi nie trzeba nic przełączać, czy przerabiać
[#9] Re: AudioCD na wyjściu

@wali7, post #8

Ja za to podszedlem do problemu z innej strony. Pomijam juz fakt, ze plyte CD moge wrzucic do zwyklego odtwarzacza (niestety nie bardzo mi sie chce wyciagac dziada z szafy) lub do peceta (a to juz mam bardzo blisko)

A mianowicie jezeli mam jakas plyte audio z muza ktora mnie interesuje, to przerabiam do mp3 za pomoca Lame na VBR i...moge cieszyc sie dzwiekiem 14 bit.

Ogolnie plyty CD to juz przezytek, a wlasciwie sa juz tylko nosnikiem muzyki w dobrej jakosci. Czyli kupic, zrzucic do mp3/ogg, zaszufladkowac i wieki nie widziec :)
[#10] Re: AudioCD na wyjściu

@Rembrand, post #1

Zawsze można uzyć OptyCDPlayera, głośniki podłączyć do wyjścia słuchawkowego na przednim panelu czytnika CD-ROM. To prosty wypróbowany osobiście sposób.

[#11] Re: AudioCD na wyjściu

@Olek, post #10

To znaczy że dźwięk z amigi wychodzi z wejścia słuchawkowego w cd

[#12] Re: AudioCD na wyjściu

@arti4-92, post #11

Nie, bedziesz mógł słuchać płyt CDDA.

[#13] Re: AudioCD na wyjściu

@Olek, post #12

a czyli lepiej nic nie dotykać i słuchać Amigi z oryginalnych dziurek pomysł

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem