Mam zamiar kupić tą : http://allegro.pl/item224783915_stacja_dyskietek_kabelek_do_amigi_wyprzedaz_.html
ale...
"Stacja pasuje do amigi 600 desktop niemalże identycznie . Wystarczy tylko pilnikiem nieco poszerzyć otwór w którym mieści się przycisk wysuwania stacji dyskietek (rozstaw srób pasuje idealnie) Stacja działa bardzo dobrze i pewnie".
Czy to zadziała? Wie ktoś może jak wygląda obudowa po pilnikowaniu? Korzysta ktoś może z czegoś takiego? (poprosze o foto...)
Musisz mieć kabelek przerobiony, ale w działanie N-DOS'owych dyskietek jakoś nie wierzę :/ . No i drogo facet chce, bo jak stacja nie nazywa się że "do Amigi", to kosztuje już 9,99zł :D
Wszystko działa bezstresowo na tej stacji . Zarówno dyskietki amigowe 880kb jak i pc 720kb .
Widać na screnach ,że jest odpalone mortal kombat i nort&sounth . Przecież tego nie zmontowałem :)
Drogo?? zobacz sobie po ile takie stacje chodzą w efunzine :)
Co do pasowania w amidze desktop tak jak napisałem . trochę zabawy z pilnikiem,papierem ściernym aby przytemperować przycisk wysuwania dyskietek . Rozstaw śrub pasuje idealnie dzięki czemu nie trzeba kombinować z zamontowaniem stacji w środku .
A to przepraszam, teraz wiem kto to sprzedaje - a to inaczej stawia sprawę. Wiadomo z kim ma się doczy neinia. Wiesz... na Allegro jest masa cwaniaczków - także w dziale dot. Amigi, stąd moje podejrzenie.
E-funzine? Wiesz.... do tanich to oni nie należą, więc cena stacji u nich wcale mnie nie dziwi :D
A co do tych neców to dawno ich już nie przerabiam . Aktualnie to co wyprzedaje to stacje mitsumi . niema z nimi problemów i jakoś takos mi spasowały :) Jeszcze mi się nie zdążyła reklamacja
Przekonałeś mnie, w pilnikowaniu jestem "niezły". Kupie tą stacje dyskietek jak
ktoś ode mnie kupi moją stacje od a500. Jeżeli ktoś chce kupic tanio stacje do a500 to na gg:3336925, lub na maila: arti4-92(at)o2.pl, stacja jest w 100% sprawna, nagrywa jak i odtwarza dyskietki, dla chętnych daje foto
Mógłby ktoś powiedzieć krótko,czy różni się ta przeróbka od orginalnej stacji dyskietek?
Bo z tego,co rozumiem,to przeróbka czyta 880kb (które amiga i tak nie obsluguje) i 720kb. Jeśli się myle to mnie poprawcie...
Ps. Czy jest możliwość wrzucenia plików na dyskietke na pc (np. gry,bo za duzo dyskietek to nie posiadam) i odpalenie jej bez problemu na tej przeróbce?
W "pecetowych" stacjach dyskietek brakuje pewnych sygnalow, ktore wymaga Amiga do poprawnego dzialania i do tego sluzy ta prosta przerobka.
Na pc mozesz nagrac pliki na dyskietke 720kb i amiga ja odczyta po zastosowaniu dodatkowego oprogramowania (Crossdos, FAT95).
Ta modyfikacja w zaden sposob nie umozliwia na pc nagranie dyskietki i bezposrednie odpalenie jej na "poprawionej" stacji dysków w Amidze
Inco czytaj odpowiedzi ze zrozumieniem, bo wszystko juz zostalo opisane.
Bo cos mi sie wydaje ze specjalnie tak formulujesz pytanie ("system plikow, przerzuce ROM") zeby ciagnac ten wątek w nieskonczonosc i nabijac posty.
Inco czytaj odpowiedzi ze zrozumieniem, bo wszystko juz zostalo opisane.
Bo cos mi sie wydaje ze specjalnie tak formulujesz pytanie ("system plikow, przerzuce ROM") zeby ciagnac ten wątek w nieskonczonosc i nabijac posty.
Nie podepniesz jej jako df1 nie pytaj czemu poszukaj w googlach
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.