[#1] ClassicWB i ręczne spolszczenie - prośba o pomoc.
Zależy mi, aby mieć polski język tylko i wyłącznie podczas wpisywania / odczytywania tekstów, czyli:
- polska klawiatura,
- polskie fonty wyświetlane w systemie,
- polskie znaki w tekstach odczytywanych.

Uprzedzając pytanie, zapoznałem się z tematem:
link

Jednak, chciałbym zrobić to ręcznie - z racji na to, iż zdecydowanie nie chcę spolszczenia ani samego systemu, żadnej aplikacji, żadnego menu - kompletnie nic.
Kiedyś w przeszłości to robiłem - ale za bardzo nie pamiętam. Rozważam oczywiście instalację pakietu z podanego przeze mnie linku, wyjęcie z niego odpowiednich plików... ale przyznaję, że pamięć mi szwankuje i nie jestem pewien, czy ręcznie to umiem zrobić, tak jak kiedyś.

Ktoś jest w stanie pomóc?
[wyróżniony] [#2] Re: ClassicWB i ręczne spolszczenie - prośba o pomoc.

@Nasedo, post #1

Żeby wyświetlał polskie znaczki wystarczy gdzieś w sekwencji startowej łatka FontPLPatch. A mapę klawiatury ustawiasz gdzieś w Prefsach klawiatury, są polskie znaczki do wyboru dla klawiatury niemieckiej, amerykańskiej (małpa na 2ce) i brytyjskiej (cudzysłów na 2ce).

Można też zainstalować całe LokalePL a potem ustawić w nich angielski, żeby nie tłumaczył programów na pl, ale mapa i fonty zostaną polskie.

Ostatnia aktualizacja: 15.03.2021 11:07:30 przez ZbyniuR
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem