[#1] Transfer Amiga - PC bez dodatkowego softu po stronie Amigi
Muszę przyznać, że to co zaprezentował autor tego opisu jest imponujące,
nie tylko dlatego że wymagało pracy, ale że jest to coś kompletnie nowego (a przynajmniej nowego dla mnie :) )
Main: Bootstraping an Amiga without a bootable Amiga floppy
SRC: pyamigadebu@github
Release: v 1.0.0
[#2] Re: Transfer Amiga - PC bez dodatkowego softu po stronie Amigi

@baderman, post #1

Fajna ciekawostka. Wypadało by to przetestować w takim razie i ocenić jak i czy to działa.
[#3] Re: Transfer Amiga - PC bez dodatkowego softu po stronie Amigi

@baderman, post #1

Pomysłowy sposób, ale znany już dawno link.
[#4] Re: Transfer Amiga - PC bez dodatkowego softu po stronie Amigi

@RomanWorkshop, post #3

O debuggerze to słyszałem, ale o tym, żeby się przez niego podpiąć i wołać kod z pc - nie słyszałem, więc jak dla mnie - cały czas totalnie świeży pomysł. W tym linku który podesłałeś i w jego kontynuacji nigdzie nie było wspomniane o czymś takim jak w tym pomyśle :).
[#5] Re: Transfer Amiga - PC bez dodatkowego softu po stronie Amigi

@baderman, post #4

Now, I can use this to transfer bootstrap code from my PC, which can then create a bootable disk. I'm doing this to create a workbench disk, but it may also be a way to upload code quickly to the Amiga while cross-developing.

Czyli gość wysyłał z PC kod, który tworzył mu na Amidze bootowalną dyskietkę.
[#6] Re: Transfer Amiga - PC bez dodatkowego softu po stronie Amigi

@baderman, post #4

W podobny sposób przesyła się AmigaExplorer.
[#7] Re: Transfer Amiga - PC bez dodatkowego softu po stronie Amigi

@Raybeez, post #6

Ale AE wymaga aby na Amidze zabootować z dyskietki z Workbenchem, a przedstawiony sposób tego nie potrzebuje.
[#8] Re: Transfer Amiga - PC bez dodatkowego softu po stronie Amigi

@RomanWorkshop, post #5

O przepraszam, nie doczytałem. Faktycznie OK
Świetny pomysł, cieszę się, że teraz takie rozwiązanie ujrzało światło dzienne dla wszystkich :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem