[#1] Spersonalizowane pokrowce dla poszczególnych modeli Amigi
Przygotowałem projekt pokrowca dla Amigi CD32. Pokrowiec wykonany jest z miękkiej ekologicznej skóry w kolorze czarnym. Przeszycia oraz spersonalizowany haft wykonałem w kolorze ciemnoczerwonym. Może będą inni zainteresowani takimi pokrowcami. Dodatkowo mogę spersonalizować haft nickiem właściciela (haft pod logo oraz oznaczeniem sprzętu). Docelowo chcę przygotować pokrowce dla większości komputerów Amiga, łącznie z wersjami desktopowymi (A2000/4000 - klawiatura, jednostka). Szyję tylko pokrowce do sprzętów, które posiadam we własnej kolekcji.
Kilka parametrów pokrowców:
- pokrowce w 100% szyte i haftowane są w Polsce,
- pokrowiec zabezpiecza komputer przed kurzem, zabrudzeniem, cieczą a nawet uszkodzeniami mechanicznymi typu otarcia itp.
- łatwo się go czyści i zabezpiecza preparatami do skóry
- pokrowiec zabezpiecza gniazda podłączeniowe komputera, jednocześnie jest na tyle luźny, że można go stosować przy podłączonych gniazdach (zasilanie, FDD itp.)
- można stosować pokrowiec z zainstalowaną kartą TF330
- personalizacja haftu jest na życzenie.
Pokrowce są dostępne na eBay, mają pozytywne komentarze. Do tej pory były oferowane głównie do USA czy Australii. Jeśli byłyby pytania, chętnie na nie odpowiem. Systematycznie będą dodawane nowe modele pokrowców dla Amig.
link do eBay:
link

Ostatnia aktualizacja: 25.05.2021 08:11:09 przez recedent
2
[#2] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@nowy80, post #1

Potwierdzam...nie tylko pokrowce masz prima sort. Wydruki 3d teżOK
[#3] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@jaster, post #2

Dzięki Piotrze za reklamę. Serdecznie pozdrawiam :)
[#4] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@nowy80, post #1

pomysł To może zaprojektuj torbę retro na zloty, żeby Amigę spakować i osprzęt. pomysł
[#5] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@KM_Ender, post #4

A to wcale nie jest taki zły pomysł. W moim przypadku to by była torba na działkę do transportu Ami, jak sie wozić to sie wozić cool
[#6] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@jaster, post #5

Mam przygotowane modele do szycia pokrowców pod Amigi. Da radę po tych wymiarach zrobić "futerały" do transportu komputerów. Pewnie takie gadżety robiłbym już na indywidualne zamówienia. Jest to temat do ogarnięcia. Oczywiście każdy taki gadżet miałby spersonalizowany haft. Wcześniej jednak chce przygotować pokrowce na duże Amigi. Tego mi zawsze brakowało do moich Amig, myślę że innym też się przyda. Pokrowiec na jednostkę centralną oraz klawiaturę do A2000/4000. Nie mam tylko A3000, ale z dużym prawdopodobieństwem będzie pasował pokrowiec z A4000. Jeśli ktoś posiada zarówno A3000 jak i A4000, mógłby zweryfikować tą teorię? Wystarczą mi realne wymiary A3k, porównam ze swoją A4k.
[#7] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@nowy80, post #6

Witam.
Czy te pokrowce elektryzują się?
Pozdrawiam.
[#8] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@ted, post #7

Swoje pokrowce użytkuje od dłuższego czasu z wieloma modelami komputerów. Nie zauważyłem żeby się elektryzowały, tym bardziej że część komputerów mam rozłożonych i podłączonych na stałe.
[#9] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@nowy80, post #1

Super to wygląda !
ale po co mi twój nick na moje amidze ?
[#10] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@Dorian3d, post #9

Pisałem że pokrowce jestem w stanie spersonalizować. Te szczegółowe informacje są opisane w samej aukcji eBay. To co widzisz na zdjęciach to moje prywatne sztuki. Mogę w to miejsce wstawić Twoją własną propozycję (np. twój nick name) lub wyhaftować same logo Amigi wraz z nazwą komputera (takie zamówienia również miałem). Pokrowce są przygotowane pod preferencje kupującego, również w zakresie haftu.

Ostatnia aktualizacja: 29.04.2021 19:29:15 przez nowy80
[#11] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@nowy80, post #10

super !
[#12] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@Dorian3d, post #11

Przygotowałem krótki materiał wideo dotyczący przygotowanie projektu, haftowania oraz jak prezentuje się finalny produkt na komputerach. Pokazuje w materiale dla CD32, że pokrowiec można używać zaróno z jak i bez TF330. Premiera filmu odbędzie się za około godzinę. Zapraszam Serdecznie
Polska wersja językowa:

Angielska wersja językowa:
[#13] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@nowy80, post #12

Witam.
Mnie by interesowały pokrowce nie do przykrywania a do przechowywania.
Z zamkiem błyskawicznym i wewnętrznym materiałem antystatycznym.
Pozdrawiam.
[#14] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@nowy80, post #12

A masz taki dla a 1200 ?
1
[#15] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@nowy80, post #1

Fajnie to wygląda :) Kiedyś jakiś wezmę. Na pewno po jednym A600 i A500 bym przygarnął jak będą .
[#16] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@Dorian3d, post #14

Oczywiście przygotuje również dla A1200/500/600, będę informował na bieżąco o nowych modelach. Przyznam się że po publikacji materiału wideo w wersji angielskiej, która ma już po kilku godzinach kilkukrotnie więcej odwiedzin niż wersja polska, mam zleconych prac na najbliższe dwa tygodnie. Nie spodziewał się aż takiego odzewu. Trochę przeciągnie mi się kwestia opracowania nowych modeli.

Ostatnia aktualizacja: 01.05.2021 13:09:38 przez nowy80
[#17] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@nowy80, post #16

Ja bym zakupił do a 1200
z Napisem Warp 1260
1
[#18] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@Dorian3d, post #17

Jak tylko będę dostępne nowe modele, umieszczę informacje w tym wątku. Bez problemu wyhaftuje dla Ciebie "Warp 1260". W pierwszej kolejności pojawią się jednak pokrowce do dużych Amig. Mam już zwymiarowaną A2k oraz A4k. Jeśli będzie jakaś możliwość, postaram się zweryfikować wymiary A3000 (prawdopodobnie będą identyczne lub zbliżone do A4k). Tu ponawiam swoją prośbę do osób które posiadają zarówno A3k jak i A4k i są w stanie zweryfikować, czy te Amigi różnią się gabarytowo.
[#19] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@nowy80, post #18

U mnie A1200 ma transport na wypasie.

[#20] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@Mariodj, post #19

Witam wszystkich. Obiecałem że przygotuje kolejne modele pokrowców dla Amig. Poniżej przedstawiam jak się prezentuje pierwszy model dla "dużej" Przyjaciółki. Amiga 2000 w całej swojej klasie w pokrowcu dla jednostki centralnej oraz klawiatury. Przygotowuje kolejne modele, szczegółowe informacje wkrótce :)
[wyróżniony] [#21] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@nowy80, post #20

Jak ktoś przewozi swoje Amigi np na Ami-Party to jest to SUPER rozwiązanie OK
1
[#22] Spersonalizowane pokrowiec dla poszczególnych modeli Amig!!!

@BULI, post #21

Dzięki Buli za Twój wpis. Dodam że sam użytkuje pokrowce przy dużych Amigach, podnosząc tylko ich przód przy starcie komputerów. Mam w ten sposób cały czas chronione komputery przed kurzem i zarysowaniami. Zebrałem już sporo opinii o pokrowcach również przez eBay m.in. z US, Kanady, Australii, Japonii, krajów skandynawskich, Niemiec czy Francji. Wszystkie jak dotychczas pozytywne. Przedstawiam poniżej kolejną "Przyjaciółkę" A4000D :) Kolejne pokrowce do Amig w przygotowaniu.
[#23] Re: Spersonalizowane pokrowiec dla Amigi CD32

@BULI, post #21

Przygotowałem kolejny pokrowiec dla Amigi 1200 :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem