[#1] Płyta Zorro II, montaż ??
W sumie samo zamontowanie to prosta sprawa, szczególnie w wieży Mikronika. Jak mam zasilać tą płytę ?? Jedyną wtyczkę pasującą do płyty Zorro wykorzystuję do zasilania Amigi. Więc czy to znaczy że muszę dorobić sobie kolejną wtyczkę do zasilania. Co jeszcze potrzebuję do prawidłowego działania slotów Zorro II.

Mam A1200, 3.1, Blizzard IV. Sloty Zorro 6860 Rev. 4.20

dzięki
[#2] Re: Płyta Zorro II, montaż ??

@slawekwozniak, post #1

Tę wtyczkę przepinasz do Zorro. To właśnie ze slotów Zorro jest wtedy zasilana Amiga i karta turbo.
Sloty działają od razu po podłączeniu (jeżeli nie są zepsute) teraz przydałaby się jeszcze jakaś karta Zorro.

Ostatnia modyfikacja: 01.09.07 17:31
[#3] Re: Płyta Zorro II, montaż ??

@amigafan, post #2

po podłączeniu Amiga działa, a sloty - jak zdobędę kartę jakąś to zobaczymy :)

dzięki
[#4] Re: Płyta Zorro II, montaż ??

@slawekwozniak, post #3

Może nie wszystko działać,miałem w A2000 kontroler SCSI Evolution 2000 firmy MacroSystem który nijak nie chciał zadziałać w z ZorroII Micronika.Może dlatego że A1200 miała BlizzaPPC z 040.
[#5] Re: Płyta Zorro II, montaż ??

@waldiamiga, post #4

czy jest gdzieś wogóle dostępna pełna lista kart współpracujących z Zorro II pod A1200 ?
[#6] Re: Płyta Zorro II, montaż ??

@slawekwozniak, post #5

Powinny dzialac wszystkie. Ja mialem cv643d i dzialalo:D. A tak powaznie to z Twoim blizzardem nie powinno byc problemu i powinno chodzic wsio. Ja mialem problem z apollo 040, cv643d i kicku 3.1 - nie chcialo wstawac.

[#7] Re: Płyta Zorro II, montaż ??

@slawekwozniak, post #5

Raczej wszystkie karty graficzne pod ZII będą działać,miałem Piccolo 2MB oraz Domino 1MB.Miałem niefart że w/w kontroler SCSI nie działał...oraz Action Replay MKII ale on (chyba) działa z procesorem MC68000.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem