[#1] Antywirusy
W maju 2004 r. ukazała się ostatnia wersja xvs.library. Czy od tamtej pory na Amigę powstał jakiś antywirus?

[#2] Re: Antywirusy

@PopoCop, post #1

Pytanie raczej brzmi czy od tamtej pory powstał jakiś wirus?
[#3] Re: Antywirusy

@amigafan, post #2

na forum CHIP gosciu o ksywie "arexx" pisze, ze wirusy sa juz nawet na OS4

Ostatnia modyfikacja: 01.09.07 18:13
[#4] Re: Antywirusy

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #3

Zapewne wbudowane w system ;)

[#5] Re: Antywirusy

@PopoCop, post #1

Mam podobnie, wiec raczej nie pojawilo sie nic nowszego - sam dbam o to by byly to najnowsze wersje oprogramowania. Niestety, a raczej stety robakow trzeba sie strzec tylko na pc :). Choc sam pamietam nierowna walke z happynewyear96, ale to faktycznie odlegle czasy.

[#6] Re: Antywirusy

@11MASTEr, post #5

Kiedyś mi znajomy powiedział, że chyba jakiegoś wirusa mu przesłałem przez tą swoją Amigę, bo otworzył na pc załącznik ode mnie i mu się windows wykrzaczył.

No dobra.. nie wszyscy muszą wiedzieć, że jeżeli posiada się inny komputer niż pc to nie posiada się windowsa. Komputer to komputer, windowsa musi mieć :).

P.S. wirusów nie widziałem już kilka lat, kiedyś infekował mnie HitchHiker, ale znam źródło jego pochodzenia (cd kolegi z softem, same freeware'y, don't worry :DD).

Ostatnia modyfikacja: 04.09.07 20:16
[#7] Re: Antywirusy

@11MASTEr, post #5

happynewyeara to mialem wraz z kodem zrodlowym i kodem zrodlowym
antidotum :)

[#8] Re: Antywirusy

@Kaczus, post #7

Hm. Czyli, że byłeś w posiadaniu źródeł wirusa i szczepionki do niego? Ciekawe, ciekawe - wirusy raczej nie są rozpowszechniane na licencji Open Source. :D A skoro Ty posiadałeś źródła tego wirusa to już wiemy kogo winić za nerwicę w drugiej połowie lat dziewięćdziesiątych. ;)
[#9] Re: Antywirusy

@APC74, post #8

Czytalby Izviestie tez by mial :) W dystrybucyjnej wersji byl
dodatkowo gratis w samej izviestiii, wiec mialby i okazje urzyc
antywirusa :)

[#10] Re: Antywirusy

@Kaczus, post #9

Taa jaasne - ja też tak zawsze mówię. ;)
[#11] Re: Antywirusy

@Kaczus, post #7

Pamietam, ze pakowal sie do komendy assign (zmieniajac jej wielkosc) i potem juz po calym kompie - wielka pardowicka.
Przez ta cholere kilka razy system instalowalem - bo nie dzialal WBpattern :). A potem sie skonczylo na dobre.

[#12] Re: Antywirusy

@11MASTEr, post #11

A ja o tym wyrusie na mojej A4000 z 68040 dowiedziałem się dopiero po wymianie karty procesorowej na CSPPC z 68060. Bo wtedy zaczeły się dziać szopki. Wyleczył mi ponad 1000 plików VirusZ :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem