[#17]
Re: Pamiêć w Apollo 1240/40 ?
@Sir_Lucas,
post #16
Właśnie zzmieniłem kartę z Blizzard IV 030/50 na Apollo 040/40MHz. Mam fast'a 64MB. No i niestety tak się trafiło, że ta 64-ówka jest widziana przez Apollo jako 32MB. Trochę nie dobrze, bo w emulatorku maca brany jest największy blok pamięci. Mam jeszcze 32 więc razem mam te 64MB choć tak naprawdę 64+32 :). Też słyszałem o pamięciach 64MB obsługiwanych przez Apollo, po prostu ta karta jest wybredna (ale szybka stosunkowo :D, od mojej 030/50 o około 2x do 2.5x szybsza). Jeżeli ktoś miałby 64-ówkę podchodzącą do Apollo to chętnie się wymienię. Można też popytać w sklepach amigowych czy oferowane pamięci 64 będą działać pod Apollo, może się trafi. A co do zasilania mam lekkie problemy. Twardy zasilacz AT, czasem mi wyłącza dysk. Mam podłączony dysk 4GB Seagate, CD-RW, FDD, no wentylator :) i jeszcze płyta główna zasilana z niego. Wyłączyłem obecnie CD-RW, by móc pracować i tak, chodzi dobrze. Spróbuję odpiąć FDD, kiedyś mi nie chciał startować system bez FDD, którego w ogóle nie używam i nie zamierzam, zobaczę co się da z tym zrobić.