[#31] Re: przelotka na dysk, 37.299,A600

@inco, post #30

Masz ikony?? czy tylko pasek na górze??
[#32] Re: przelotka na dysk, 37.299,A600

@inco, post #24

Nie. Interface stacji dyskow w PC nie jest w stanie nagrać dyskietki
bootowalnej na amidze.

[#33] Re: przelotka na dysk, 37.299,A600

@arti4-92, post #31

ikone mam 1, "Virus" , poszukam inne dyskietki,moze cos jeszcze znajde i sie jutro odezwe

Pozdrawiam
[#34] Re: przelotka na dysk, 37.299,A600

@inco, post #33

Kupując mój zestaw zrobisz to bezproblemowo!! :P(nagrasz adf i będziesz mógł używać WB). Mam tez na sprzedaż rom 3.1 dla a600, jedyne 80 zł :)
[#35] Re: przelotka na dysk, 37.299,A600

@APC74, post #23

Dyskietaka z Workbench też startuje, ma startup-sequence. Nie ma tylko instalatora na HD, ale z flopa odpala się system właśnie z niej.

Jeśli system wczyta się do okna CLI do trzeba (jak koledzy pisali wyżej) wpisać:
LoadWB,
następnie jeśli wczyta się workbench to w tym przypadku będzie zasłonięty oknem CLI, więc trzeba wpisać:
endcli
jeśli będą ikonki, to masz system na tej dyskietce (trzeba tylko poprawić startup-sequence aby automatycznie wczytywał workbencha), jeśli tylko górna belka, to szukaj dyskietki z systemem.

[#36] Re: przelotka na dysk, 37.299,A600

@AS, post #35

Przepraszam,że się nie odzywalem,ale mialem naprawde cięzki tydzień.

Tak wiec, usunąłem partycje tego dysku pod PM. Podłączam dysk , odpalam Windowsa, uruchamiam WinUAE (1.43). Zakładka "Hard Drives". Następnie Add Drives (sa tam dwa dyski , wybieram ten pusty) i wywala takie cos:

Warning: The drive safety check is active. Selected drive is not empty and non-RDB partitioned

Proszę o pomoc.
[#37] Re: przelotka na dysk, 37.299,A600

@inco, post #36

tu jest odpowiedz na to, doslownie pod pierwszym obrazkiem:

http://valwit.net/uaehd.html

Ostatnia modyfikacja: 15.09.07 16:18
[#38] Re: przelotka na dysk, 37.299,A600

@dritt, post #37

to ekstra... nie wiem,jak kupowałem tą przelotke,ale końcówka od zasilania pasuje do dysku 2,5 cala,nie 3,5 cala, nie wiem,czy dorwe gdzies końcówke na 3,5 cala :/
[#39] Re: przelotka na dysk, 37.299,A600

@inco, post #38

To nic nie da bo masz za stary rom :)
[#40] Re: przelotka na dysk, 37.299,A600

@arti4-92, post #34

...Taki zestaw będzie cię kosztować 30 zł +przesyłka...
...Czy moja oferta jest zła?...
...Ja bym stawia na mój zestaw...
...Kupując mój zestaw zrobisz to bezproblemowo!...
...rom 3.1 dla a600, jedyne 80 zł...

Co... Notoryczny brak kasy i szukanie jelenia? Daj mu spokój z tym "zestawem". Jak będzie chciał, to Ci powie, że chce. Jak nic nie pisze, to po co mu wciskasz na siłę?

Ostatnia modyfikacja: 15.09.07 23:11
[#41] Re: przelotka na dysk, 37.299,A600

@AlaN, post #40

Bo niemam co robic z dyskietkami i dyskami twardymi :P

Edycja: Jak by chciał to by podesłał mi dyskietke i dysk twardy+10 zł(niebęde toż dokładał do wysyłki) i bym mu to zrobił.

Ostatnia modyfikacja: 16.09.07 20:25
[#42] Re: przelotka na dysk, 37.299,A600

@arti4-92, post #41

Narazie spróbuje sam, jesli nie wypali to nie wykluczam.

Niestety, w tygodniu mam mase zajęć, więc , na forum odezwe się prawdopodobnie w przyszły weekend i powiem co i jak z podłączeniem tego dysku.

Pozdrawiam.
[#43] Re: przelotka na dysk, 37.299,A600

@dritt, post #37

robie wg. tej instrukcji

tzn.

podpinam sformatowany wcześniej pod PM dysk (nie widac go pod windowsem,partycji brak).

Odpalam cmd.exe , wchodze do foldera z winuae wpisuje "winuae -disableharddrivesafetycheck " odpala się program , dodaje dysk i... nadal wywala ten błąd.

Ps. gdzie popełniam błąd?

dysk to seagete 1gb,
[#44] Re: przelotka na dysk, 37.299,A600

@inco, post #43

Próbowałem z systemem plików (fat) i bez systemu (niespartycjonowana wolna przestrzeń) . Na wersjach 1.1.1 i 1.43 ...

Odpalam przez cmd z tym dopiskiem,który jest na stronie ... wczytuje kick'a 3.1 , WB 3.1 , daje próbuje dodac dysk i ... pisze,ze nie ma na nim partycji amigowej itp.

Jak wspominałem wcześniej ,dysk to Seagate (ustawiony na slave), Winuae odpalam na XP (SP2,z konta administratora).

Partycjonuje PM, odpalanym z płyty.

Ps. Jest jakies narzedzie,które mozna nagrac na bootującą płyte i odpalic przy bootowaniu podczas startu komputera (a nóż może Windows coś miesza).

PM tworzy partycje ntfs,fat,fat32 i te linuksowe.

Pozdrawiam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem