[#1] Nullmodem
Zrobiłem sobie kabelek nullmodem i na PC mam program Amiga Explorer i mam pytanie muszę mieć jakiś program na Amidze do prawidłowego działania kabla?
PS. Mój kabel nullmodem ma tylko 3 żyły ponieważ do przesyłu danych są potrzebne tylko 3 sygnały :D
[#2] Re: Nullmodem

@Roszak, post #1

Jak zrobiłeś taki trój żyłowy kabelek Nullmodem? Podaj rozpiskę który pin z którym połączyłeś. Jestem bardzo ciekawy, bo trójżyłowego jeszcze nie widziałem.
Ja znam tylko takie jak tu: http://www.amigaforever.com/kb/3-105.html
[#3] Re: Nullmodem

@Roszak, post #1

Nie potrzebujesz nic ponad to co jest w pakiecie AmigaExplorer.
Wszystko opisane jest w instrukcji do pakietu.

Ostatnia modyfikacja: 05.09.07 15:28
[#4] Re: Nullmodem

@amigafan, post #3

Dzięki amigafan.
PS. Tu jest podane: http://grzesiek21.republika.pl/szereg_sprzet.htm
Na samym początku jest tabelka z sygnałami i pinami te zielone są potrzebne do prawidłowego działania kabelka reszta to sygnały przyspieszające. ;)
[#5] Re: Nullmodem

@kmilota, post #2

Do grania w wiekszość gier amigowych po nullmodemie też wystarczały te trzy żyły!!
[#6] Re: Nullmodem

@Roszak, post #4

Na stronie projektu dokladnie jest pokazane jak powinien wygladac kabel nullmodem.

"Amiga Explorer requires a complete null-modem cable, with 7 wires"

Roszak nie napisali o tym w twojej instrukcji obslugi?
[#7] Re: Nullmodem

@Norbert, post #6

Czyli dlatego to mi nie chce działać
Masz ci babo placek

Ostatnia modyfikacja: 06.09.07 14:57
[#8] Re: Nullmodem

@Roszak, post #7

Dokładnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem