[#1] Problem z RemApollo
Mam problem z działaniem programu RemApollo wA1200. Gdy na początku startup-sequence wpisuję polecenie c:RemApollo devs:kick3.1 (oczywiście kick3.1 tam jest), a 68040.library mam w wersji 44.2 system po resecie przy starcie zostaje zamrożony po (tak myśle) wykonaniu polecenia RemApollo. Gdy zgram kick3.0 z własnego romu dzieje się tak samo. Nawet rzy "czystm" systemie dzieje się tak samo. Tak więc gdy już zamrozi mi Ami nie mogę zresetować jej (może to wina interface`u klawiatury VECTOR,nie jestem tego pewny), boot-startup nie wyświetla się. Widzę tylko czrny wredny ekranik. Pomaga tylko przycisk POWER I taka jedna wskazówka rom na karcie ma przedostatnia nóżka romu jest połączona z ostatnią nóżką. Gdy nóżkę podłączę tak jak orginalnie to karta nie "widzi" pamięci. Mam dwa simy po 16 Ram. Kick starty mam z różnych źródeł tak więc nie ma możliwości aby Rom był od A4K.
[#2] Re: Problem z RemApollo

@Amiter, post #1

powinieneś chyba wpisać:
c:remapollo kickfile devs:kick3.1 QUIET aby zmapować kickstart z pliku :D
[#3] Re: Problem z RemApollo

@Olo, post #2

A po co to "kickfile" jako argument do RemApollo? To nie jest potrzebne.

Amiter czy przeczytales dokladnie instrukcje do RemApollo ?

[#4] Re: Problem z RemApollo

@Norbert, post #3

ludzie! przestacie pisać "to by było na tyle". 1/3 postów kończy się tymi słowami!
[#5] Re: Problem z RemApollo

@Olo, post #2

KAM_ napisał(a):

> ludzie! przestacie pisać "to by było na tyle". 1/3 postów
> kończy sić tymi słowami!

A co nie moze sie konczyc?
Czyzby byly jakies ograniczenia?
KAM_ akurat twoj post nic nie wnosi do dyskusji

ps.
Zeby nie bylo nie na temat :)
Amiter co sie pokazuje w CLI w czasie odpalenia RemApollo. Jakies bledy, czy cos innego ?

[#6] Re: Problem z RemApollo

@Amiter, post #1

A czy używasz odpowiedniej 68040.library? I czy spatchowałeś ją jak jest napisane w instrukcji?
[#7] Re: Problem z RemApollo

@Norbert, post #5

KAM_ akurat twoj post nic nie wnosi do dyskusji

proszę Cię...
[#8] Re: Problem z RemApollo

@OSH, post #6

Tak, wszystko instaluje tak jak jest w instrukcji RemApollo. Jestem załamany zaisniałĄ sytuacją. POMÓŻCIE!!!
Dzięki za pomoc!
[#9] Re: Problem z RemApollo

@Amiter, post #8

hi!
używaj 68040 v.37.30
zadziała.
pozdrówka

[#10] Re: Problem z RemApollo

@Amiter, post #1

Najnowsza wersja programu RemApollo nie dziala poprawnie na kartach majacych dwa banki pamieci (Jesli karta widzi je jako osobne banki pamieci, jesli jako jeden to bedzie OK) aktualnie autor nie ma czasu na wydanie fix'a oficjalnie, wiec szukac go mozesz pod adresem http://dreamolers.meanmachine.ch/priv/mordor/RemApollo.lha

Co do 68040.library to nie zapomnij o malej aktualizacji programikiem Patch z pakietu.

Jak dokladnie wyglada twoje wywolanie RA z S-S, mam nadzieje, ze nie zapomniales o programiku DRAP z pakietu wbrew pozora jest dosc istotny.

[#11] Re: Problem z RemApollo

@Marcin 'Morgoth' Kurek, post #10

To rozwiązanie pomogło.
WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC!!!!!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem