[#1] MegaRam HD - pomożecie?
Cześć

Walczę resztkami sił z MegaRamem HD, i na dwóch egzemplarzach to samo:
-CAVIAR 850 MB rozpoznaje, próbuje formatować , nic z tego nie wynika - format fail returncode 2, po resecie - nic nie ma
Raz mi się udało tak, że CAVIAR zrobiłmi guru podczas zapisywania RDB i potem już GURU-ował co reboot...

-CONNER 850 - to samo
-SEAGATE 420 - nie rozpoznaje prawidłowo

Próbowałem HD toolboxem pod k2.0, wszystkie tricki zawiodły.

Czy ma ktoś MEGARAM HD i może mi sformatować dysk u siebie celem dalszej diagnostyki? Wtedy bym wiedział czy dysk jest zgodny czy nie, no i czy jeśli tam poszedł to czy u mnie pójdzie?

Lub też czy ktoś nie ma jakiegoś małego dysku - 40-100 MB? Może mógłby mi pozyczyć, albo opylić za jakąś rozsądną browarę? Nie mam na czym testować a pamiętam że te kontrolery wybrzydzały jak diabli.

[#2] Re: MegaRam HD - pomożecie?

@Rembrand, post #1

sprawdz z tym http://skolman-mws.w.interia.pl/aos/megaramhd-idedev.lha

[#3] Re: MegaRam HD - pomożecie?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

Dzieki wodzu, ale to jest pod OS2.0 zgadza się?
Sprawdzę jak dostanę A500+, moja A500 z przełącznikami kickstartów właśnie padła - maiłem najstarszą płytę i lipa - chyba CHIP padł :(

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem