[#1] RGB2HDMI Amiga 500
witam wszystkich amigowców mam problem z rgb2hdmi w amidze 500 rev 6a a mianowicie po zamontowaniu adaptera z raspberry pi zero występuje migotanie ekranu startowego...prościej pisząc ekran skacze...
[#2] Re: RGB2HDMI Amiga 500

@Amaru, post #1

ok już problem rozwiązany okazało się że po odłączeniu zewnętrznej stacji dysków z gotekiem obraz przestał skakać...szeroki uśmiech
[#3] Re: RGB2HDMI Amiga 500

@Amaru, post #2

Przypuszczam, że ta zewnętrzna stacja ma jakieś "zwarcie", jak miałem zwarcie na adapterze FDD to występował problem z dźwiękiem w A500. Warto było by sprawdzić z tą stacją jest nie tak skoro powoduje takie problemy.
[#4] Re: RGB2HDMI Amiga 500

@Adinfo, post #3

Ja obstawiam, że jest za słabe ekranowanie kabli
i kabel od zewnętrznej stacji zakłóca działanie
kabla hdmi.
Może da radę poprowadzić te kable tak, aby były
jak najdalej od siebie lub zdobyć kabel
z bardzo dobrym ekranowaniem.
To samo tyczy się przewodów od zasilacza, im
dalej, tym lepiej.

Ostatnia aktualizacja: 16.06.2021 14:28:03 przez mmarcin2741
[#5] Re: RGB2HDMI Amiga 500

@mmarcin2741, post #4

Może tak być - jeżeli ta stacja z Gotekiem to robione na jakimś słabym kablu albo co gorsza na taśmie płaskiej.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem