[#1] Vampire A1200 - które wersje oprogramowania wybrać?
Cześć,

Podczas instalacji niektórych programów mam do wyboru możliwość instalacji wersji zoptymalizowanych pod różne procesory (np. 68000, 020/030, 040, 060). Vampire ma swój customowy procesor 080, który z tego co rozumiem obsługuje instrukcje wszystkich poprzednich (+ jeszcze jakieś dodatkowe swoje). Czy to oznacza że powinienem najlepiej instalować wersje po najwyższy dostępny model procesora (zwykle 060 lub 040)? Czy "bezpieczniej" jest instalować coś "pośredniego" np. 040 nawet gdy jest do wyboru 060?

Nie wiem czy ma to znaczenie ale będę korzystał z AmigaOS 3.2, instalowanego od zera.
1
[#2] Re: Vampire A1200 - które wersje oprogramowania wybrać?

@Lorak, post #1

040 jest najbardziej zgodne z tego co kojarzę.
[#3] Re: Vampire A1200 - które wersje oprogramowania wybrać?

@Lorak, post #1

W ogóle nie instaluj tych bibliotek, one są do MMU.
[#4] Re: Vampire A1200 - które wersje oprogramowania wybrać?

@Artur Jarosik, post #3

Być może się niejasno wyraziłem. Chodzi mi o zupełnie niezależne oprogramowanie, przykładowo jakieś akDatatypes (wiem że w OS3.2 już są wszystkie potrzebne datatypy), Ibrowse, itd.
[#5] Re: Vampire A1200 - które wersje oprogramowania wybrać?

@Lorak, post #4

Ja instalowałem zawsze pod 040. Wszystko działa super.
[#6] Re: Vampire A1200 - które wersje oprogramowania wybrać?

@Lorak, post #1

Ciekawy wątek odnośnie tego czy instalować dodatkowo biblioteki 68040/60:

http://apollo-core.com/knowledge.php?b=9&note=23229&z=dExC-9
[#7] Re: Vampire A1200 - które wersje oprogramowania wybrać?

@Lorak, post #6

Po co instalować coś co jest już zaimplementowane w core ,Vampire nie posiada klasycznego mmu.
[#8] Re: Vampire A1200 - które wersje oprogramowania wybrać?

@JakubH_, post #7

Tak, teraz już to wiem. Dodatkowo nie ma potrzeby instalowania żadnych dodatkowych bibliotek typu 68040/60.library. Jeśli chodzi o wersje programów pod konkretne procesory to wychodzi na to, że tak naprawdę tutaj również jest dowolność.

Jak będę miał chwilę to z ciekawości sprawdzę jak zachowuje się mpega.library w różnych wersjach.
[#9] Re: Vampire A1200 - które wersje oprogramowania wybrać?

@Lorak, post #8

Dodatkowo nie ma potrzeby instalowania żadnych dodatkowych bibliotek typu 68040/60.library.

O to właśnie mi chodziło
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem