[#1] Mediator SX - jak podlaczyc zasilanie??
Witam.

Niedlugo stane sie szczescilwym (mam nadzieje) posiadaczem Mediatora A1200SX. Obecnie mam ZorroII z Apollo 040/33 i jest dobrze :) w obudowie EBOX

Problem w tym ze Amiga sobie na strychu stala... 4 lata i teraz jestem w "innym" kraju... i za nic nie pamietam jak ja zasilanie tam podlaczylem (Amiga dziala wiec podlaczylem DOBRZE...). A mam mozliwosc kupna tego "cacka"...

1) A teraz zasadnicze pytanie, stary zasikacz jest AT (od EBOX) wiec zasilanie szlo na Zorro II i to wszystko (tak mi sie wydaje)... Wiec jak kupie tego Mediatora to moge uzyc ten sam zasilacz ALBO ATX (nowe zlacze??) ale jak taka Amiga "odpalic" z zasilacza ATX??

2) Drugie pytanie/problem czy Mediator pojdzie z "dowolna" A1200?? (bo jakos mnie tak meczy to Rev od plyty... ale nie wiem...).

Bardzo bym prosil o odpowiedzi.

Krecik
[#2] Re: Mediator SX - jak podlaczyc zasilanie??

@Krecik, post #1

1) Zadziała zasilacz AT i ATX również. Mediator SX ma odpowiednią logikę na płytce.

2) Medek pójdzie na każdej A1200.

Z kartą turbo trzeba ustawić odpowiednio zworkę config na Medku. W tej chwili piszę właśnie z Ami wyposażonej w Medka. Powodzenia!
[#3] Re: Mediator SX - jak podlaczyc zasilanie??

@rjack, post #2

Dziekuje bardzo za pomoc, teraz mam pewnosc :) ze bedzie dobrze. Teraz musze poczekac i zobaczymy jak to dziala.

Krecik

PS. Wlasnie SB128 ze starego blaszaka wyciagnalem super i jest takie jak w specyfikacji Elbox, juz mam na oku Voodoo, a system 3.5 zaraz do mnie przyjedzie yippee a potem jeszcze 3.9 trampolina

PS2. Niech tylko ktos pisze te programy pod ami, blagam :).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem