[#1] Zabawa z Picasso96Mode, czyli jak to ugrysc??
Zastanawialem sie czy dac ten temat tu czy do dzialy UAE/Amithlon, jednak doszedlem do wniosku ze problem jest dosyc "sprzetowy" i moze rozwiazanie przyda sie komus z normalna amiga. W kazdym razie jesli moderator uzna ze ten temat tu nie pasuje moze go przeniesc.

Po dlugim czasie powracam do Amithlona :D Skompletowalem sprzet specjalnie dla tego emulatorka. Wszystko chodzi ladnie, gdyby nie ten 60Hz obraz. Wiec wlaze do Picasso96Mode i zaczynam sie bawic ustawieniami (Mam GF2GTS ktory jest przez Amithlona w pelni supportowany). I teraz nie moge znalesc jakiegos zlotego srodka z tymi ustawieniami. Probowalem bawic sie z rozdzielczoscia 1024*768*32. Mimo ze w ustawieniach pokazuje mi ze bede mial jakos ok 80Hz monitor podaje mi ze jest 67Hz. Pozatym, co to jest FrameSize? Najlepiej jak mi sie udalo ustawic obraz to tak, ze bylo wszystko ok, czestotliwosc znosna, ale wyjezdzal on ok 1cm w lewo i nawet jak przesuwalem obraz ustawieniami w monitorze to ten obraz z Amithlona byl jakby uciety. Ktos wie jak sie bawic z tym Picasso96Mode?

[#2] Re: Zabawa z Picasso96Mode, czyli jak to ugrysc??

@Lorak, post #1

FrameSize najprawdopodobniej wielkosc ramki - wielkosc widzianego obszaru!?
Co do odswierzania poeksperymentuj z parametrem pixelclock - im wieksza wartosc tym wieksze odswierzanie - przynajmniej tak mam na org. amidze.

[#3] Re: Zabawa z Picasso96Mode, czyli jak to ugrysc??

@11MASTEr, post #2

Z tym pixelclockiem to ja wiem, tylko chodzi mi o to jak znalesc jakis zloty srodek co do tych wszystkich ustawien, przesuniec itd dla rozdzielczosci powiedzmy 1024x768

[#4] Re: Zabawa z Picasso96Mode, czyli jak to ugrysc??

@Lorak, post #3

Nie jestem teraz na zmidze wiec dokladnie tego nie opisze, ale...
Prawy gorny rog preferencji - wyswietlane tam sa tryby graf. tej samej rozdzielczosci lecz o roznej glebi. Pokasuj wszystkie oprocz jednego, ustaw go dokladnie tak jak sobie zyczysz: przesuniecie, wielkosc, pixel clock (przesuwac, i inne mozna robic na podgladzie tzn. tescie - jest latwiej). Nastepnie zatwierdzasz ustawienia i kopiujesz tryb (w tym prawym gornym oknie) na rozne glebokosci danego ekranu. potem trzeba jeszcze indywidualnie poprawic parametr pixelclock.
Mam nadzieje, ze zalapales co chcialem napisac i ze to jest to o co pytales.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem