[#1] AmiQuake i mysz
Na A600+V2 mam Quake, który generalnie działa. Całkiem płynnie, aż chce się grać. Ale granie jest cokolwiek mocno utrudnione ponieważ mógłbym używać wyłącznie klawiatury, ponieważ Quake nie chce używać myszy. Wygląda to tak, że mysz ma własny kursor, który nie jest w żaden sposób sprzężony z grą. Mogę nim sobie machać ale ani nie mogę nim nic wybrać, ani nie mogę myszą sterować. Również przy konfiguracji nie ma np. reakcji na próbę przypisania do jakiejś akcji przycisków myszy.

Czy ktoś może wie, jak zmienić ten stan, żeby dało się mysz wykorzystać? Żeby było jasne - nie chodzi o +MLOOK ponieważ gra jakby w ogóle nie widziała myszy i jej nie używała.
[#2] Re: AmiQuake i mysz

@perinoid, post #1

A mowa o porcie AmiQuake czy Quake od ClickBoom?
Nie przypominam sobie problemu nieużywalności myszy, ale mam zainstalowane obie wersje na Amidze z Warpem 1260, więc mogę wieczorem sprawdzić ja to z tą myszą jest, choć nie na Vampire

Ostatnia aktualizacja: 12.07.2021 15:49:26 przez Jacques
[#3] Re: AmiQuake i mysz

@Jacques, post #2

Wygląda na to, że ClickBoom. Jeśli masz sprawdzone binarki od innej wersji to chętnie sprawdzę. Dzięki.
[#4] Re: AmiQuake i mysz

@perinoid, post #3

Sprawdziłem i mysz działa mi bez zarzutu w Quake od ClickBoom jak i w AmiQuake.
W tym pierwszym domyślnie skonfigurowana do chodzenia + prawy przycisk do przodu. W AmiQuake domyślnie WSAD + mlook, ale również da się ustawić forward np. na prawym przycisku.

Ostatnia aktualizacja: 12.07.2021 23:31:04 przez Jacques
1
[#5] Re: AmiQuake i mysz

@perinoid, post #1

Miałem ten sam problem. Chodzi o Quake'a z pakietu CaffeineOS? (nigdy nie udało mi się tego rozwiązać, użyłem innego portu)
2
[#6] Re: AmiQuake i mysz

@_arti, post #5

Tak, dokładnie o tego. Jakiego portu użyłeś?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem