[#1] AmigaAMP
Program ten niestety (w każdej wersji; Amplifier też) zniekształca mi empetrójki. Wokal jest bardzo niewyraźny, cośtam cały czas trzeszczy. Mam włączone odtwarzanie przez external (WarpUp 603/160+60/025). Prayer2 takiej kichy nie odwala ale on nie korzysta z PPC i nie mam szans słuchania w 44kHz. Dokładnych ustawień w AmigaAMP niestety nie znam bo aktualnie nie jestem w domu. Proszć o pomoc.

[#2] Re: AmigaAMP

@conrad, post #1

Prayer korzysta z PPC przez mpega.library.(wersja PPC)

[#3] Re: AmigaAMP

@conrad, post #1

To raczej nie wina AmigaAMPa a ustawien AHI. Poprobuj zmienic ustawienia AHI i zobaczysz, ze bedzie ok. Chociaz u mnie tez jest jakies trzeszczenie ale jezeli zwieksze poziom glosnosci powyzej lub ponizej 0.0 DB, ale nie chce misie szukac przyczyny w ustawieniach ahi. Zreszta nawet na PPC uzywam Prayera bo mniej obciaza stara motorolke. Wystarczy, ze masz odpowiednia wersje mpega.library i Prayer odtwarza z normalna jakoscia.
[#4] Re: AmigaAMP

@conrad, post #1

Ja czegos takiego nie zauwazylem ani na Amidze z Paula ani na Pegasosie z ta jego zintegrowana karta. AmigaAMPa mam odpalonego od dobrych dwoch lat niemal caly czas. :) Jezeli nie odpowiada Ci "external" czy "internal" to mozesz przeciez kazac AmigaAMPowi korzystac z mpega.library. Jakos wczesniej nie obilo mi sie o uszy zeby cos znieksztalcalo dzwiek. Paulowe szumy owszem ale znieksztalcenia dzwieku to nieee. :)

Acha - Amplifier nie jest jakas wersja AmigaAMPa. To, ze maja podobny GUI i korzystaja ze skinow WinAMPa nie oznacza, ze to jest ten sam program. :)
[#5] Re: AmigaAMP

@conrad, post #1

Problemem tym jest napewo zla, lub brak konfiguracji AHI. Mianowicie sprawdz w prefsach AmigaAMPA w zakladce PROGRAGRAM jaki masz ustawiony Unit (domyslnie jest 0). Nastepnie wejdz do prefsow AHI i w Jednostcke muzycznej 0 ustaw odpowiedni tryb 44100 KHz (najlepiej jakis 14bit++calibrated). Co do Prayera to nie uzywa on AHI (chociaz jest jakis eksperymentalny plugin, ktory jednak nie za bardzo dziala) tylko plaginu 14bit prosto z Pauli.
[#6] Re: AmigaAMP

@conrad, post #1

Masz powerke wiec polecam tryby HIFI bedzie OK :)
[#7] Re: AmigaAMP

@Andrzej Drozd, post #5

Hmmmm??? Napewno napisalem "progragram" czy jakis "hakorz" znowu mnie przesladuje i zmienia mi teksty? Prosze o kontakt Wszystkich ktorzy przeczytali ten list wczoraj w czasie ktorym go wyslalem.

:(
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem