[#1] Descript
witam i o zdrowie pytam! ( ͡ş ͜ʖ͡ş)
nie wiem czy to dobry dział, bo z Amigą ma wspólnego tylko trochę - jak coś, to przenieście. : ( ͡° ʖ̯ ͡°)

wczoraj znalazłem fajne narządko (na Windowsa) o nazwie Descript. Mówiąc w skrócie, Descript służy m.in. do robienia deep-fake'ów uczenia komputra głosu na podstawie przekazanego mu nagrania. Wystarczy nagrać minimum 10 minut tekstu (https://coda.io/@overdub/overdub-scripts/main-script-61)i po paru godzinach mamy gotową do użytku syntezę z własnym głosem ( ͡° ͜ʖ ͡°) (z tą uwagą, że do skorzystania z tego ficzera potrzebna jest funkcja Overdub, dostępna jedynie w wersji Pro; szczęściem wersję Pro można poużywać za free przez 7 dni, w ciągu których da się wycofać subskrypcję, żeby po tym nie pożarło kasy z konta).

i tak w mej głowie zrodził się niecny plan stworzenia głosu w oparciu o amigową syntezę mowy. ( ͠° ͟ʖ ͡°) Wrzuciłem mu kwestię do pliku, odpaliłem nagrywanie Audacitem i say -x descript.txt. Po tym niestety konieczna była mozolna korekta, bo Descript nie jest jeszcze doskonały i nie do końca był w stanie skumać usłyszane słowa, a sprawy nie ułatwiał fakt, że jednorazowo poprawić da się max. 100 znaków. No ale w końcu pojszło, później tylko wysłanie do zakucia, idziemy spać i nad ranem odbieramy maila, że gotowe. ( ͡ş ͜ʖ͡ş)

Po tym procesie można wklepać dowolny tekst i przypisać mu głos Amigi.
tutaj demo:

fajne, nie? siedzi, pije i chrupki

Ostatnia aktualizacja: 18.07.2021 08:54:03 przez snajper

oczywiście edycja standardowo musiała spier*olić emotki, wstawiając jakieś swoje krzaczory. -.-

Ostatnia aktualizacja: 18.07.2021 08:55:35 przez snajper
[#2] Re: Descript

@snajper, post #1

Jest fajne, ale nie perfect. Posłuchałem tego "nowoczesnego" i przy 75% prędkości dźwięk jest podobny do oryginału, ale to jeszcze nie to. Tempo wtedy się różni. Ale jest fajne OK

Ostatnia aktualizacja: 19.07.2021 22:55:22 przez nostrum666
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem