[#1] Ludzie z BPPC+BV z Gornego Slaska poszukiwani!!!
Witam wszystkich! Chcialem sie zwrocic o pomoc do ludzi z Gornego Slaska (najlepiej okolic Katowic jezeli tacy sa), ktorzy posiadaja BlizzardPPC oraz BVision wraz ze skonfigurowanym systemem pod ten sprzet w celach znalezienia usterki w moim i sa sklonni do pomocy. Prosze te osoby o kontakt na gg badz email, ktore podane sa w moim profilu. Pozdrawiam i z gory dziekuje za oddzew. :)

DO REDAKCJI:

Z gory przepraszam jezeli Admini sie zdenerwuja o ten watek w powyzszym dziale, ale chcialbym to wytlumaczy tym, ze tutaj jednak wiecej ludzi zaglada i byc moze przez ten zuchwaly czyn mam wieksze szanse na naprawienie mojej Amigi. ;)

Ostatnia modyfikacja: 19.09.07 11:54
[#2] Re: Ludzie z BPPC+BV z Gornego Slaska poszukiwani!!!

@Lokaty, post #1

Zeby bylo troche jasniej i sie nie powtarzac, to doklejam to co napisalem na eXecu:

pekdar wrote:

Może napisz tutaj co się dokładnie dzieje? Jak by nie było ten wątek jak się rozwinie może być pomocny dla innych.

Oczywiscie... a wiec:

Tak naprawde czesciowo wyszlo to z mojej winy, ale nie jestem pewnien, czy efekty, ktore teraz uzyskuje sa nastepstwem poprzednych wydazen. A wszystko sie zaczelo od tego: http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=36309&t=33846#reply_36309

Dzisiaj efekty, ktore wczesniej uzyskiwalem, objawiaja sie nadal , ale mozna temu zaradzic tzn. nie dociskajac BVision do konca. Natomiast jezeli juz uda mi sie uruchomic system po niedlugim czasie zaczynaja sie artefakty rysowac na ekranie... . Wiec Po sprawdzeniu wszystkiego co sie dalo (zasilania miedzy innymi) postanowilem sprobowac poszukac kogos do pomocy z podobnym sprzetem, aby sie upewnic, czy rzeczywiscie to wina BVision. To chyba tyle,co moge wiecej napisac? Prosze o pomoc.

Ostatnia modyfikacja: 20.09.07 14:26
[#3] Re: Ludzie z BPPC+BV z Gornego Slaska poszukiwani!!!

@Lokaty, post #2

Jak wiesz, ja mam podobny sprzet, ale z gory przepraszam. Rozkrecanie Amigi i deinstalowanie BV z BPPC, kategorycznie odpada. Chyba bym sie "pochlastal" jakby pozniej cos nie dzialalo :(

Ogolnie sam mialem problemy, gdy pierwszy raz instalowalem karte. A ile sie nacyrkowalem aby to wszystko umiescic w mieprzystosowanej Infinitiv. BVision ruszyla u mnie dopiero za ktoryms podejsciem (czwartym, piatym (?)). Tez sie bawilem srubkami. Odkad ruszyla, do glowy mi juz nie przyszlo aby ja odseparowac od BPPC. Raz tylko wyjalem calosc z kompa.

Tak jak juz wczesniej wspomnialem. Co okolo 6-12 miesiecy przedmuchuje calego kompa i tyle. Tego "malzenstwa" nie mozna rozdzielac.

Co do jakichs artefaktow...chodzi ci o obraz z odcieniami różu i mocnym ditheringiem? Zaobserwowalem to kilka razy. Zawsze pomagal reset i juz nie bylo problemow. Zadkie zajawisko, ale jednak tak sie dzialo.
[#4] Re: Ludzie z BPPC+BV z Gornego Slaska poszukiwani!!!

@Andrzej Drozd, post #3

Jak wiesz, ja mam podobny sprzet, ale z gory przepraszam. Rozkrecanie Amigi i deinstalowanie BV z BPPC, kategorycznie odpada. Chyba bym sie "pochlastal" jakby pozniej cos nie dzialalo

Jasne rozumie - i wcale sie Tobie nie dziwie... gdybym mial podobne problemy pewnie zostawil bym sprze w spokoju.

Co do artefaktow - kazdy egzemplarz karty jest inny (jakby nie bylo - z punktu fizycznego...) i u kazdego moze objawiac sie to inaczej. U mnie to dzialalo w ten sposob, ze "dostwawalem" drugie tlo (zolte) i za kazdym razem kiedy to przesunolem np. okno zostawala mi po nim "zolta kupa" - ciezko opisac... trzebaby to zobaczyc.

[#5] Re: Ludzie z BPPC+BV z Gornego Slaska poszukiwani!!!

@Lokaty, post #4

> U mnie to dzialalo w ten sposob, ze "dostwawalem" drugie tlo (zolte) i za kazdym razem kiedy to przesunolem np. okno zostawala mi po nim "zolta kupa" - ciezko opisac... trzebaby to zobaczyc.

jakie okno? zrob shoty, albo zdjecia.

[#6] Re: Ludzie z BPPC+BV z Gornego Slaska poszukiwani!!!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #5

Niestety nie dysponuje odpowiednim sprzetem - to jest raz - a dwa mialem na mysli okno dysku/katalogu na Workbenchu poprostu... jak wspomnialem, ciezko opisac.

[#7] Re: Ludzie z BPPC+BV z Gornego Slaska poszukiwani!!!

@Lokaty, post #6

> Niestety nie dysponuje odpowiednim sprzetem

http://aminet.net/package/util/wb/sgrab

;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem