No to cos tam nowego mamy :).
Musze powiedziec ze moge spokojnie poczekac na OS4.0 i nowa Sam440, sprzet wyglada dobrze juz mam projekt obudowy akrylowej to tego dzieciatka :) musze jeszcze znalezc "slim" CD "wsowany" od laptopa i jestem szczeliwy :). Taki "mini" Amiga.
Moim zdaniem plyta jest super (nawet w wersji podstawowej), tam jest wszystko co Ami potrzebuje, nie jest to co prawda Amiga One - duzo wiecej mozliwosci rozbudowy ALE znowu co tam "wkladac"... ;).
Coz jest dobrze.
Acha to dobrze ze jest i efika ludzie od Mosa beda mieli nowa zabawke bedzie wiecej ludzi uzywajacych tego samego softu na roznych "platformach", bo wlasciwie do pewnych programow jeden i drugi jest identyczny, czasem robia "wersjie" pod dany OS, jak np. Sputnik (z czego jestem NAJBARDZIEJ zadwolony!!!).
A tutaj post jaki zamiescilem na benchmark.pl w komentarzach do testu MacBooka :).
Cos tam sie da "przemycic" czasem :):
Ja tak gwoli scislosci (nie robie offtopu, tylko pisze sprostowanie)
Grzesiek napisal:
"Po kilku latach z Amigi pozostał jedynie system, wyniesiony zresztą do rangi legendy (w części zasłużenie) przez fanboyów tej marki. W końcu Amiga umarła, mimo kiepskich prób reanimacji."
Amiga nie umarla :).
Mamy system AmigaOS3.5, AmigaOS3.9 (to na "klasyczne Amigi z Motorolami 680xx) potem mamy super sprzety na PowerPC "AmigaONE" (5lat temu), teraz "Sam440pe" obie "plyty glowne" pod kontrola AmigaOS4.0. Mamy jeszcze plyty "Pegasos" i dzis "Efika 5k2" i system MorphOS. Jakby dwie galezie rozwojowe. Na obu systemach (dzialaja programy na klasyczne Amigi) mamy wszystko co potrzeba do zycia... oprocz Offica ;), bez ktorego nie moge zyc :(.
A tu info z the Inquirer (mysle, ze znacie ten serwis :D):
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=36685
Zanim ktos powie ze cos umarlo niech puls sprawdzi a nie od razu do trumny ;).
A jesli chodzi o Mac'a sytuacja jest inna... oni maja iPod, iPhone itp. (tp to nie jest "i Tepsa" ;), ktorze kupuja wszyscy, teraz ja sie juz nie martwie o programy na Maca, Apple ma tyle kasy ze sprzedazy zabawek ze Mac i MacOS bedzie sobie jeszcze dlugo zyl (zobacie ceny MacMini itp.) calkiem przystepne...
Kreciu
PS. Droga modreacjo mam nadzieje ze post przejdzie...
Ten post na benchmark.pl pusicilem :).
Pozdrawiam,
Kreciu