[#1] Ciekawy przypadek z Pendrive - katalogi niewidki
Zauważyłem ciekawą sytuację na pendrivie służącym do archiwiwizacji danych z Amigi i wymiany z PC.

Amiga w pewnym katalogu widzi kilka podkatalogów więcej niż PC. Sądząc po ikonach były one zakładane na Amidze pod różnymi systemami. Ciekawi mnie tylko dlaczego PC ikonę katalogu niewidki widzi, a samego katalogu już nie. Amiga zaś widzi wszystko.
[#2] Re: Ciekawy przypadek z Pendrive - katalogi niewidki

@Rafał A-3000, post #1

Na pececie pliki i katalogi mogą mieć atrybut h - ukryty.
Można ustawić, żeby takie katalogi i pliki były widziane. Na pewno w Total Commanderze. Pod samym Windowsem, to nie wiem, bo ikonek nie suwam, ale pewnie też.
[#3] Re: Ciekawy przypadek z Pendrive - katalogi niewidki

@Daclaw, post #2

Można ustawić, żeby takie katalogi i pliki były widziane. Na pewno w Total Commanderze. Pod samym Windowsem, to nie wiem, bo ikonek nie suwam, ale pewnie też.
Panel Sterowania/Opcje Folderów/Widok/Pokaż ukryte ...
[#4] Re: Ciekawy przypadek z Pendrive - katalogi niewidki

@AmiClassic, post #3

To nie to, bo w innym miejscu Wcommander pokazuje jakieś ukryte pliki. Zresztą nie ustawiałem żadnych atrybutów katalogów na Amidze.

Podejrzewam, że któryś z systemów Amigi stawia nieco inne nagłówki katalogów, z czym ma problem PC.

To jak z nazwami i znakiem \ który powoduje błąd na PC. Nie da się otworzyć katalogu z tym znakiem w nazwie. Amiga go bez problemu otwiera.

Amiga rulez!
1
[#5] Re: Ciekawy przypadek z Pendrive - katalogi niewidki

@Rafał A-3000, post #4

Nie musiałeś nic ustawiać, może to pliki ściągane z netu? Zauważ, że ikony drawerów, czy niektóre pliki tekstowe we wszystkich archiwach z Aminetu mają flagę HIDDEN, i tylko z tego powodu musiałem w Windozie włączyć pokazywanie ukrytych plików
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem