[#41]
Re: Co wybrać rf1230 czy 1260 z cpu LC?
@juen,
post #22
widzicie i nie grzmicie 1750!!!
Robisz raban o ile? 300zł
Jak ktoś chce i może to sobie na ebay-u kupić a handlarz może sobie sprzedawać dzisiaj za 1750zł bo jak dzisiaj nie pójdzie za tyle to jutro nie pójdzie za 2000zł, jeść taka karta nie chce i naprawdę nie rozumiem jaki masz z tym problem.
Przy dzisiejszej inflacji zawracać sobie głowę zarobkiem typu 100zł aby dla ciebie wyglądało to uczciwie to lepiej dać sobie spokój z takim interesem. 100zł zarobku na czymś co się kupiło za 50zł a sprzedaje za 150zł to spoko, ryzyko małe. Jednak 1350zł zakup (gdyby tyle za nią dał a podobno dał więcej) to te 1750zł wydaje się całkiem uczciwe biorąc pod uwagę ryzyko. Zawsze jakieś jest, ot choćby kupujący włoży ją niewłaściwie do portu albo ma zasilacz Gigabyte'a. Jak nie będzie widać śladów uszkodzeń to się z takim trzeba bujać a w najgorszym wypadku zwrócić kasę. Tego typu zabawy są spoko jeśli można sobie wliczyć w koszty prowadzenia biznesu a tego nie można zrobić mając mały obrót i małą marżę => marża musi być trochę większa. W tym wyimaginowanym przez Ciebie przypadku to tylko 30%.
Nie wiem jak jest ale spodziewam się że podstawowy support się dostaje w tych pieniądzach. Raczej większy niż z ebay-a. Może tak nie jest, nie wiem. Coś jednak co trzeba wziąć pod uwagę. Choć zazwyczaj to nieufność do zakupów z zagranicy jest dość nieuzasadniona i często prościej jest odzyskać kasę niż w Polszcze. No ale jak ktoś chce koniecznie lokalnie kupować to nie znaczy że ktoś inny ma mu robić prezenty i za pół darmo sprowadzać z zagranicy i ryzykować cłem. To że dużo osób nie miało to nie znaczy że zawsze tak jest przecież.
Nie bronię tutaj nikczemnika handlarza, sam też nie jestem (ja tylko kupuję i to głównie japońskie sprzęty oraz kineskopy CRT

) tylko irytuje mnie postawa jaką tutaj prezentujesz.
Mam nadzieję że pod choinką znajdziesz jutro

---------------
Poza tym temat jest czy warto kupić 060LC skoro Quake nie będzie na tym śmigać.
I odpowiedź moja jest taka: Quake masz na Pentiumie, dobrze dlań zoptymalizowany podobno. A Workbench co szybciej zareaguje na kliknięcie to ten zyskany czas jest Twój. Można w tym zyskanym czasie kliknąć w następne okienko
Ale serio, jeśli tam będzie dalsza rozbudowa o wydajną kartę graficzną to warto. Jeśli AGA-ta to raczej sztuka dla sztuki bo i tak się okienko będzie dalej cierpliwie narysowywało a nie pojawiało. Pod dalszą rozbudowę znowu bez szybkiego procesora to raz że będzie cep ograniczał zyski wydajnościowe a dwa że będzie brak motywacji aby coś do Amigi tego typu dodać co jest jeszcze gorsze.
Poza tym sam 060 to jak napisałem wcześniej dzisiaj kosztuje poniżej 2 koła a jutro będzie powyżej 2 koła. O ile masz fundusze to imho warto kupić ot choćby bo 060 jest niewrażliwy na inflację. Nawet ta myśl dała mi pewien pomysł...