[#1]
Garść pytań odnośnie CDTV oraz ogólnych
Cześć, jestem nowym użytkownikiem forum, a znalazłem się tutaj ponieważ posiadam amigę CDTV oraz sporo pytań. Niestety nie na wszystkie znalazłem odpowiedzi w artykułach i tematach na forum. Jeżeli któreś z moich pytań było wałkowane, to bardzo przepraszam, musiałem przeoczyć. Niektóre z nich mogą wydawać się bzdurne ale chciałbym być tego pewny na 1000%
1. W mojej amidze są zainstalowane różne kickstarty. Przełączam je 3 przełącznikami z boku. Czy takie rzeczy były montowane zazwyczaj w ten sam sposób i jest schemat jaki kickstart załączy się w jakim ustawieniu? Czy może jest tak, jak podejrzewam, czyli to jakaś dziwna inwencja autora?
2. Co mogło skłonić autora do zamontowania kilku kickstartów? Jedyne co znalazłem na forum, to to, że niektóre gry (wymienieni byli tylko settlersi) mogą nie chodzić na nowszych, czy jest jakiś inny powód?
3. Czy znajdę nowy interfejs do amigi CDTV?
4. Oryginalna myszka niestety mi nie podchodzi (wyrobione przyciski i zbyt mało DPI), chciałbym podłączyć inną. Posiadam taką oto przejściówkę (znaleziona w piwnicy),

od taty usłyszałem, że takie przejściówki nigdy nie działały. Czy to prawda? Czy może wystarczy mysz obsługująca ps/2?
5. Czy jeżeli zakupię adapter ryś (bądź jeżeli będzie działać, to użyję tego z pkt 4), to będzie działać to poprzez interfejs do CDTV?