[#1] Plany układów specjalizowanych Amigi
Natrafiłem na ciekawą stronę ze schematami chipów Amigowych:

link

Jeżeli już było to przepraszam (wyszukiwarka forum nic nie zwróciła).

Ostatnia aktualizacja: 15.01.2022 22:52:00 przez pp
[#2] Re: Plany układów specjalizowanych Amigi

@pp, post #1

Piękne strukturki...

Te struktury mają ponad 30 lat - ciężko sobie wyobrazić współczesną strukturę.

Może dzięki tej stronie ktoś je odtworzy ? szeroki uśmiech
[#3] Re: Plany układów specjalizowanych Amigi

@pp, post #1

Zawsze się zastanawiałem, w czym oni to w tamtych latach projektowali? W jakimś CADzie na XT?
Wie ktoś może?
[#4] Re: Plany układów specjalizowanych Amigi

@Ralpheeck, post #3

Też się nad tym zastanawiam.
W tamtym czasie nie mieli przecież normalnego dobrego komputera na którym dało się normalnie pracować bo dopiero taki komputer projektowali pomysł
[#5] Re: Plany układów specjalizowanych Amigi

@Ralpheeck, post #3

Może tak (8:50)
[#6] Re: Plany układów specjalizowanych Amigi

@XoR, post #4

Kiedyś były tylko pomysł autora, kartka i ołówek. Widziałem coś takiego - notatki dotyczące płyty AA3000+ rozrysowane odręcznie na kartce.
[#7] Re: Plany układów specjalizowanych Amigi

@Ralpheeck, post #3

[#8] Re: Plany układów specjalizowanych Amigi

@Ralpheeck, post #3

Świat komputerów nie kończy się i nigdy nie kończył na rynku konsumenckim. Na przykład, w 1993 roku wybór komputera do prac graficznych nie ograniczał się do A4000 vs Macintosh Quadra vs PC486, bo był jeszcze np. SGI Onyx, nie mówiąc o superkomputerach. 10 lat wcześniej było podobnie. A jak kogoś nie było stać, to były ośrodki informatyczne i centra obliczeniowe.
[#9] Re: Plany układów specjalizowanych Amigi

@Daclaw, post #8

A wiecie jak nasi sobie radzili?
Kupowali scalaki na zachodzie, następnie szlifowali warstwę po warstwie robiąc im zdjęcia.
W ten sposób rozpracowywali budowę scalaków.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem