kategoria: A1200
[#31] Re: TF1260 oprogramowanie

@Don_Adan, post #30

Odpalałem na zwykłym 3.1 od Commodore, żeby zamapować Kick 3.1, tylko z podmienionym SCSI.device. Tylko nie brnijmy w to, że można użyć LoadModule, bo nie jest to tematem rozmowy, tylko czy MuMapROM komukolwiek działa, bo w innej maszynie mogę mieć faktyczną potrzebę mapowania ;) Skoro TF1260 nie ma swojego MAP-ROM (solidny minus), fajnie jakby to ustrojstwo z wychwalanego MMULiba działało.

A1200 rev 2B, 2MB Chip i prosto z CLI po "Boot without S-s" z Early Menu. Więcej się nie da

Ostatnia aktualizacja: 30.03.2026 15:34:51 przez Jacques
[#32] Re: TF1260 oprogramowanie

@Jacques, post #31

Sorry, że się wetnę ale jeżeli działa MuFastROM to przecież na logikę MuMapRom robi dokładnie to samo tylko wygrywa do fastu obraz nie z kości a z pliku a dalej musi zrobić to samo co MuFastROM. Więc coś dziwnego jest.
[#33] Re: TF1260 oprogramowanie

@bfgmatik, post #32

Wszystko się zgadza, jest to co najmniej dziwne, dlatego chcę się dowiedzieć czy ktoś MuMapROM z powodzeniem używa
Ale fakt faktem, przy MuFastROM autor nie pisze jak przy MuMapROM, że ma prawo nie działać, a działanie będzie niemal wartością dodaną

Ostatnia aktualizacja: 30.03.2026 15:49:48 przez Jacques
[#34] Re: TF1260 oprogramowanie

@Jacques, post #33

Wieczorem spróbuję sprawdzić u siebie jak mi życie pozwoli bo akurat mam na wierzchu A1200 z TF1260 :).
[#35] Re: TF1260 oprogramowanie

@bfgmatik, post #34

Świetnie, "thanks from the mountain" OK
[#36] Re: TF1260 oprogramowanie

@Jacques, post #31

Jak to sie nie da wiecej?
Da sie:

1. wylaczyc stacje dystkietek
2. wylaczyc wszystkie zbedne partycje

Nie wiem czy wylaczenie cc0 na A1200 i file system ma znaczenie przy zuzyciu chipu.
[#37] Re: TF1260 oprogramowanie

@Jacques, post #31

Ewentualnie to moze byc kwestia tego, ze to musi byc pamiec niepofragmentowana.
A tobie np cos fragmentuje chip.
Ale to tylko gdybanie bez wynikow wyswietlanych przez Avail, dotyczacych pamieci chip.

Ostatnia aktualizacja: 30.03.2026 16:12:33 przez Don_Adan
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem