[#7]
Re: Kontroler klawiatury Elbox
@Mokry,
post #6
Dostałem odpowiedź z Elboxu:
> skoro zapalają się wszystkie diody, to znaczy, że klawisz działa i Amiga powinna się zresetować.
> Prawdopodobnie jest jakaś inna przyczyna, że się nie resetuje. Jaki Kickstart jest w niej zainstalowany?
> Proszę może zatrzymać start Amigi dwoma klawiszami myszy. Wejść do early boot menu i wówczas spróbować zresetować Amigę z klawiatury. Czy teraz działa? Jeśli tak, to znaczy, że restart zatrzymuje jakiś program uruchamiający się z sekwencji startowej.
> Interfejs PC-KEY 1200 w wersji z kwarcem 16 MHz poza klawiaturami do PC obsługuje klawiatury od A2000, A3000 i A4000. Czy taką wersję Pan posiada?
> Kilkanaście lat temu była produkowana krótka seria z kwarcami 20MHz i nie mam pewności czy ona obsługiwała te modele klawiatur.
Temat lewej Amigi jeszcze będę rozgryzał, może to rzeczywiście nie wina interface'u.
Jednak klawiatura od A2000 powinna z tego co piszą działać, mam wersję z kwarcem 16MHz, czy ktoś kto posiada taką klawiaturę i obudowę E\BOX mógłby sprawdzić u siebie czy jemu to działa?