[#1] Jakie biblioteki są powiązane z procesorem Amigi - problem z systemem przy A3640.
Mam Amigę 3000 z dołożoną kartą A3640/060LC i nie umiem dobrać do tej konfiguracji odpowiednich bibliotek.

W libs: mam 68040.library i dodałem 68060(LC).library ale ciągle coś jest nie tak. Sama 060.library nie działa - zwisy itp.
Na bibliotece 040 i 060 SysInfo wykrywa 060 z MMU i FPU. Przy innej konfiguracji bibliotek SysInfo widzi 68040! Znalazłem też takie, przy których się wiesza...

Oprócz tego nie działa mapowanie softbootem romu z pliku (np. błędny hunk??) i AmiDock na OS3.5 (czy wymaga on koprocesora?). Fizycznie mam rom 3.1.

Kiedyś miałem to już ładnie poustawiane pod 040 na fizycznym romie 2.04 ale dysk jest już w krainie wiecznych łowów i muszę się z tym bawić od nowa. Karta kilka lat była nieużywana i moja óczesna wiedza też już uleciała...

Dodam jeszcze smaczku, żę karta gryzie się z CV64 i czasem mam na ekranie krzaczki... Tu jest pewnie wina wersji setpatcha ale cpu nodatacache pomaga.
[#2] Re: Jakie biblioteki są powiązane z procesorem Amigi - problem z systemem przy A3640.

@Rafał A-3000, post #1

Spróbuj tych: https://aminet.net/package/util/libs/MMULib.

Nie kopiuj 040 a jedynie 060 - installator Cie pokieruje.
1
[#3] Re: Jakie biblioteki są powiązane z procesorem Amigi - problem z systemem przy A3640.

@Mir3k, post #2

Na kartach A3640 mapowanie działa tylko max 512Kb kick większych nie obsługuje.
[wyróżniony] [#4] Re: Jakie biblioteki są powiązane z procesorem Amigi - problem z systemem przy A3640.

@Amigo-A1200-040, post #3

Mapowanie większych niż 512kb mi nawet przez myśl nie przeszło.
[#5] Re: Jakie biblioteki są powiązane z procesorem Amigi - problem z systemem przy A3640.

@Rafał A-3000, post #1

Wszystko zalezy od SetPatcha. Zadna biblioteka oprocz 68040.library Ci sie sama nie zaladuje na starszym SetPatchu. Dlatego niektore 68040.library byly uzywane do ladowania 68060.library. Musisz zaczac od wyboru SetPatcha a potem dopiero wybor bibliotek.
[#6] Re: Jakie biblioteki są powiązane z procesorem Amigi - problem z systemem przy A3640.

@Don_Adan, post #5

Pakiet mmulib przy instalacji patchuje setpatcha.
1
[#7] Re: Jakie biblioteki są powiązane z procesorem Amigi - problem z systemem przy A3640.

@Mir3k, post #6

Pakiet MmuLib zdał egzamin. Systemy śmigają, softboot też.

Jest tylko jeden mankament, że by zobaczyć OS wymaga workbench.library v.45, której nie mam. Botuje więc z 3.2 by dograć moduł i wtedy już mu ta biblioteka nie jest potrzebna.
Teraz tylko znaleźć odpowiedni Rom do zmapowania, bo jak widzę fizyczny z kości nie daje rady. Ten co miałem z superkickstartu powoduje żółty migający ekran i reset.
No i Filemaster ma software error. Póki co śmiga Opus ale Filemaster ma przyciski ,blizej' okien.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem