[#16]
Re: Czy mam walniętego Wichra 500i?
@snifferman,
post #15
@snifferman
Spróbuję, ale to pewnie za jakiś czas, wgrać nowy firmware, jak tylko będę trochę więcej czasu i przestrzeni. Mam USB Blaster Altery i zakładam, że mi umożliwi wgranie wsadu. Jeszcze tego dla CPLD nigdy nie robiłem (tylko dla mikrokontrolerów różnej maści), ale jak mam nadzieje to nic skomplikowanego.
Dzięki za info odnośnie zapisywania i config file - tak podejrzewałem, że może to tak działać. W takim układzie wygląda, że wersja softu 2.2 po prostu nie działa z rev2a (a przynajmniej moim) - każda próba zaczytania configu z pliku i uruchomienia (przez c:wicher LOAD CFGRAM >NIL) powoduje wywałkę (a próbowałem już różne ustawienia).
Dzieki (też do innych forowiczów) za hinta z ATK - jeszcze tego programu nie próbowałem, a może mi przynieść więcej info.
@Spidi
Dzięki za hinta, ale tak jak pisał snifferman - w wersji rev2a nie ma zworki dla RAS13, zapewne do momentu, gdy nie uda mi się wgrać wsadu do rev2c. Pytanie, jaka wersja softu może zadziałać z rev2a, czy wgrać najnowszą 2.9, która jest dla rev2c, bo ta 2.2 wygląda mi, że nie działa dla rev2a.