[#1] Opus MagellanII i okolice
1. W jaki sposób zrobić na listerach Opusa wskaźnik zapełnienia znane z OS3.9(w opcjach zaznaczyłem i nic)?

2. Jak zmienić tło pod toolsami listera bo też próbowałem w ustawieniach listera i pomimo wskazywania innego koloru nic się nie zmienia

Pozdrawiam

[#2] Re: Opus MagellanII i okolice

@Arbuz, post #1

ad 1. A co zaznyczyles w Opusie?
ad 2. Podejrzewam ze masz jakiegos lewego i niekompletnego tego Opusa.
[#3] Re: Opus MagellanII i okolice

@Krzysztof, post #2

Nie podejrzewaj. Zapomnialem zaznaczyc ze pod Aga dziala OK a jak wrzuce w cgx to D..A

[#4] Re: Opus MagellanII i okolice

@Arbuz, post #3

Jaka masz karte, jaki system (moze tez nie pelny i z bledami :) ?
Naprawde nieraz wskazane jest podanie troche wiecej informacji. A jezeli Opus dziala na AGA, to winny jest P96/CGX lub jego ustawienia. Chociaz to troche dziwne.
[#5] Re: Opus MagellanII i okolice

@Krzysztof, post #4

Mam BVision. System 3.9. Magellana mam wrzuconego jako zamiennik WB czyli po prostu ładuje się od razu.

[#6] Re: Opus MagellanII i okolice

@Arbuz, post #5

No to czym predzej z tego rozwiazanie zrezygnuj. Workbech w AmigaOS3.9 jest o wiele nowoczesniejszy od patchy jakie daje Magellan Opus. Tak wiec nie uruchamiaj opusa jako zamiennika Workbencha w AmigaOS3.9, bo liele tracisz i zyskujesz ciekawe bledy.
[#7] Re: Opus MagellanII i okolice

@Krzysztof, post #6

Jesteś pewien tej nowoczesności WB w AOS3.9?? Ja jakoś nie mogłem się przekonać do 3.9 + łatki i DOpus 4 jako filemanager i wróciłem do Magellana. Niestety co by nie mówić to funkcjonalnością WB jeszcze trochę od Magellana odstaje.
[#8] Re: Opus MagellanII i okolice

@Krzysztof, post #6

Każdy używa tego co mu odpowiada... Ja używam Magellana Pod MOS'em i bardzo mi to odpowiada. A tak poza tym pod BVision nie miałem takich problemów z Magellanem. Jaka versja CGX'a jest u Ciebie? Powinna byc v4 wtedy żadnych problemów nie powinno być oczywiście poczytaj też opis konfiguracji w dziale programy(szkółki) napisany przez Morgoth'a.
[#9] Re: Opus MagellanII i okolice

@Brodek, post #8

CGX4.2 Już próbowałem kombinować z Visual Prefs może to jego wina(powiększałem ramki itp.) Zresztą widać w Graffiti jak to u mnie jest. Nie jest mi to niezbędne do życia ale lubię wiedzieć dlaczego tak się dzieje.
Pozdrawiam

[#10] Re: Opus MagellanII i okolice

@Krzysztof, post #6

Jestem pewien tego rozwiązania. Jakoś nie zauważyłem żeby mi się kiedyś Magellan zwiesił. Co innego inne pache.

[#11] Re: Opus MagellanII i okolice

@Arbuz, post #9

Zostaw sobie Iprefs, Z Visual prefs miałem same kłopoty. Ja też lubie wiedziec dlaczego czegos nie mam a u innych chodzi bez zarzutu.
[#12] Re: Opus MagellanII i okolice

@szulu, post #7

Ale jest zacofany w kilku sprawach w stosunku do obecnego Workbencha. Np. zle pokazuje wielkosci partycji, jakies problemy z ikonami (wiecej nie pamietam).
[#13] Re: Opus MagellanII i okolice

@Krzysztof, post #12

Jakos u mnie nie pokazuje zle wielkosci a co do ikon to jedyne ktorych nie wiem czy pokazuje to 32bitowe PNG bo nie probowalem

[#14] Re: Opus MagellanII i okolice

@Arbuz, post #13

Magellan ma problemy z partycjami powyűej 4GB.
[#15] Re: Opus MagellanII i okolice

@Krzysztof, post #14

No coz nie wiem mam opcje split na fastacie, Ale jak kiedys dorzuce 120 GB to potwierdze lub zaprzecze :D

[#16] Re: Opus MagellanII i okolice

@Arbuz, post #15

Nie mosisz potwierdzac/zaprzeczac. Takie sa po prostu fakty. Magellan zle pokazuje wielkosc partycji powyzej 4GB i jak chce sprawdzic objetosc katalogu ktory zawiera np. 5GB danych, tez wyswietla szopki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem