[#29]
Re: Gry MC68060 z Voodoo 3 Warp3D
@fazior,
post #28
No więc, oglądając nagranie, nie wydaje się, że to problem ilości klatek chociaż oczywiście szału tu nie ma i na Voodoo3 pod Medkiem na pewno jest trochę żwawiej.
Braki płynności rozgrywki, bo to chyba najbardziej przeszkadza przy dynamicznych akcjach wynikają głównie z doczytywania danych: dźwięków i innych elementów w tle.
Wydaje mi się, że na moim Blizzardzie PPC z SCSI 2 kontrolerem na pokładzie i Voodoo3 pod Medkiem było lepiej, ale czy na pewno komfortowo dla Ciebie, szczególnie jak jesteś przyzwyczajony do bardzo płynnej rozgrywki na Morphosie i PowerBooku?
Wiem, za to, że ta gra rzeczywiście dużo doczytuje danych i dużo miesza odgrywanie dźwięków po stronie 68K, ponieważ na karcie typu Ragnarok (G3 800mhz) w Medku, pomimo mega płynnej grafiki na max detalach potrafi haczyć dźwięk (ciągły switching)
Możesz spróbować wyłączyć dźwięki w tle (Ambient Sound, zwiększyć maksymalnie bufory- szczególnie na dźwięki i poeksperymentować z ustawieniami AHI (1 chanel, niższe frame rate, paula DMA) lub zmienić na paula.device
Aaa i jeśli wcześniej miałeś po tym systemem wersję 68k (nawet Demo), to wrato skasować ustawienia z ENVARC (pamiętam, mi to swego czasu mieszało w wersji PPC)

Masz 060 w tym BlizzardziePPC?
BTW- Fajna obudowa