kategoria: Sprzęt
[#1] Drukarka igłowa zostawia pustą stronę
Podczas drukowania na moim Starze LC-20 mam dziwną rzecz. Kiedy puszczam drukowanie jakiegoś większego tekstu na papierze komputerowym (z dziurkami) to po wydrukowaniu 66 linijek, drukarka przestaje drukować i przewija kartkę na odległość kolejnej strony (tak jakby chciała zostawić pustą stronę). Potem zaczyna drukować dalszą część tekstu i po kolejnych 66 linijkach robi to samo. Niby w ustawieniach mam wybrane Paper Type: Continuous. Macie jakiś pomysł co może być nie tak? Drukuję za pomocą systemowego MultiView.

[#2] Re: Drukarka igłowa zostawia pustą stronę

@MarX, post #1

Czy na tym screenshocie nie masz napisane jak byk: "Paper length (lines) : 66"?
[#3] Re: Drukarka igłowa zostawia pustą stronę

@recedent, post #2

To co tam wpisać zamiast 66 Szerloku? :)
[#4] Re: Drukarka igłowa zostawia pustą stronę

@MarX, post #1

Co drukujesz? Może ten dokument, który drukujesz ma wpisane kody Form Feed, który przewija stronę. Być może Form Feed trafia na początek następnej strony.

Spróbuj wpisać w liczbę linii np. 70, bo chyba tyle zmieści się na arkuszu A4 przy 6 linijkach na cal.

Przy czym ja akurat mam Epsona i kartki wkładane pojedynczo i nigdy nie używałem papieru ciągłego.

Ostatnia aktualizacja: 29.03.2022 17:40:22 przez Hexmage960
[#5] Re: Drukarka igłowa zostawia pustą stronę

@MarX, post #3

Ja bym wpisał ile pole przyjmie. Choćby 65536. I zobaczył co z tego wyniknie.
1
[#6] Re: Drukarka igłowa zostawia pustą stronę

@recedent, post #5

można wpisać max. 999, co oczywiście rozwiązuje problem. Dzięki

Ostatnia aktualizacja: 29.03.2022 19:22:17 przez MarX
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem