[#1] proszę o wycene :)
Witam. Jestem szczęśliwą posiadaczką AMIGA 1200 :) szczerze mówiąc to trochę przeszkadza mi w domu i chcę się pozbyć tego sprzętu. Jest kompletny+monitor+myszka+2 joystiki+ chyba ze 100 dyskietek, ale zupełnie nie wiem ile to jest warte i czy wogóle jest coś warte Chciałabym wystawić go na sprzedaż na aukcji ale nie wiem ile mogę sie domagać więc jeśli ktoś sie orientuje to bardzo proszę o jakieś informacje będę bardzo wdzięczna
[#2] Re: proszê o wycene :)

@patomka, post #1

myślę ze ze 250 zł ;) Może troszkę więcej ;]

Ostatnia modyfikacja: 05.10.07 17:36
[#3] Re: proszê o wycene :)

@arti4-92, post #2

Oj, 200 to przy szczęściu.

[#4] Re: proszê o wycene :)

@x3nU, post #3

monitor biezesz pod uwagę, radze w nią zainwestowac i sprzedac ;]

[#5] Re: proszê o wycene :)

@arti4-92, post #4

amiga warta z 100 pln , a monitor pewnie pal warty mniej niz koszty jego przesylki ...

[#6] Re: proszê o wycene :)

@patomka, post #1

Nie rozumiem takich postów skąpców w stylu "nic dla mnie to nie jest warte i bym wyrzucił ale może kogoś na to naciągnę".
Skoro nie ma to dla ciebie żadnej wartości to wystaw za złotówkę i rynek (popyt) sam wycenie ten sprzęt.
Nawet jak pójdzie za 1zł to i tak lepiej niż wyrzucić a komuś ten komputer może przynieść jeszcze wiele radości.

Ostatnia modyfikacja: 06.10.07 10:51
[#7] Re: proszê o wycene :)

@patomka, post #1

Skąd jesteś ?

Odkupię ją za przysłowiową flaszke

[#8] Re: proszê o wycene :)

@kutafon, post #5

To dlaczego PAL-owskie monitory amigowe schodzą na allegro za czasem grubo ponad 100zł? Oczywiście mówię tu o tych podłączanych przez RGB a nie chroma/luma czy inne composite ;) .

A a1200 też potrafi pójść na sporą kasę - nawet nierozbudowana. Chociaż tutaj 150zł to max.

[#9] Re: proszê o wycene :)

@Grygus, post #8

Ostatnio A1200 MAGIC BOX wyglądająca niemal jak z fabryki z standardowym wyposażeniem bez monitora poszła za ponad 500 zł. :P

[#10] Re: proszê o wycene :)

@patomka, post #1

Jesli masz troche czasu to zobacz na ile rynek wycenia ten sprzet http://www.allegro.pl/56_amiga.html?order=t&view=gtext Jesli chcesz sprzedac szybko to raczej komplet a jesli zalezy na kasie to proponuje sprzedac osobno.
Powodzenia w sprzedazy. ok, racja

Ostatnia modyfikacja: 06.10.07 20:50
[#11] Re: proszê o wycene :)

@Grygus, post #8

monitor pal za wiecej niz 50 pln - nie widzialem na allegro

jesli sie myle to podaj przyklad takiej aukcji

[#12] Re: proszê o wycene :)

@kutafon, post #11

Chcesz sie pozbyc amigi.. wiec chyba nie jestes do konca jej szczesliwa posiadaczka :> , coz.. jak sprzedasz caly ten sprzet za 150 zl. to bedzie niezle.. , powodzenia :) , ha, a ja kiedys za swoja Amige 500 dalem 5.700.000 zl :) , do tego kolorowy monitor commodore 1802 za 2.500.000, to byly czasy :)
[#13] Re: proszê o wycene :)

@kutafon, post #11

"monitor pal za wiecej niz 50 pln - nie widzialem na allegro"

Pierwsza z brzegu: http://www.allegro.pl/item250686628_monitor_commodore_1084s_p1_amiga_real_foto.html

52zł i jeszcze 2 dni do końca. Spokojnie do 80zł dojdzie - jak nie więcej ;) .

A ten poszedł za ponad 100zł: http://www.allegro.pl/item225247713_amiga_monitor_commodore_1084s_stan_bdb_.html

Dosyć długo wisiała też aukcja przemysłowych Microviteców w metalowych obudowach po 100zł/szt. Kiedy ktoś tu rzucił hasło że idealnie się nadają do amigi to rozeszły się błyskawicznie.

Sam kiedyś szukałem dla siebie monitora dosyć długo, to ceny sprawnych znam :) .

[#14] Re: proszê o wycene :)

@Grygus, post #13

NIech bedzie Twoje. Dla mnie takie monitory nie sa warte nic.
A co do microvitecov to jednak troche inna kategoria ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem