Czy ktoś korzysta z napędu ZIP (podpiętego pod IDE) w wersji amigowej (FFS lub PFS) i mógłby podesłać mountlistę? Testuje już 4 czy 5 znalezioną "gdzieś" i żadna nie działa, przy czym mountlista dla pctowej dyskietki śmiga normalnie.
Bonusowe pytanie - dlaczego nie widzę swojego napędu w HDToolbox tak, jak to jest w przypadku napędu w wersji SCSI?
Pod jakim DEVICE Amiga widzi napęd ZIP?
Co pokazuje FindDevice z pakietu idefix ?
To próbowałeś ?link
O podmianie DEVICE i UNIT tylko wspomnę.
A to już wiesz, że wartości w tooltypes ikony są "ważniejsze" niż te w mountliscie
W pakiecie ppazip na aminecie jest też mounlista dla ffs.
Device i unit do zmiany
Ostatnia aktualizacja: 07.04.2022 23:52:05 przez Norbert
Bonusowe pytanie - dlaczego nie widzę swojego napędu w HDToolbox tak, jak to jest w przypadku napędu w wersji SCSI?
Mam to samo przy zip'ie IDE podpietym do fast aty. Z tym ze fast ata nie potrzebuje zadnej mountlisty zeby przygotowac dyskietke. A do jakiego kontrolera podpinasz tego ZIP'a ???
No aż włączę sprzęt, bo mi to kiedyś działało.
Sprawdzę na fastata i standardowym IDE.
OS3.9 miał w sobie obsługę ZIP więc na nim nie powinno być problemu.
Myślę że w ten weekend dam radę to ogarnąć.
I tak minął weekend i jest odpowiedź na ostatnie pytanie.
Standardowe scsi.device do kick3.1 włącznie, nie zobaczy ZIP.
Do tego trzeba użyć atapi.device czy a1200_atapi.device.
Po wpisaniu device w hdtoolbox , ZIP jest widoczny.
Przetestowałem też Fastata i jego scsi.device z ZIP.
Hdtoolbox widzi napęd
Testy z ffs czy pfs na ZIP100 w najniższych dniach.
W teorii scsi.device 46.x powinno obslugiwac urzadzenia atapi, ale nigdy tego nie sprawdzalem, bo nie mialem takich urzadzen. Jak ktos chce to moze sprobowac.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.