[#1] Problemy z OS3.9
Nowa porcja problemów z jakimi mam do czynienia.
Ostatnio rzesza życzliwych mi osób pomogła mi w rozwiązaniu problemu z działaniem RemApollo i dwoma bankami pamięci na Apollo. Wszystko już działa. Ale nie zadowala mnie praca systemu OS3.9. Mam, jak już wspomniałem Apollo, 4xEIDE, i nic pozatym z hardware`u. Zainstalowane BlazeWCP, FBlit, VisualPrefs. W systemie pojawiają mi się na pulpicie "krzaczki", okazyjnie dziwne poziome linie z "kaszaną". Czym to jest spowodowane. Praca Prayera2 jest nieprzewidziana, tzn. na OS3.0 pracował stabilnie, natomiast z 0S3.9 w pewnym momęcie bez jakichkolwiek przyczyn zamraża się. Kilka razy objawił mi się komunikat z "error #80000008" workbencha, jest to niedopuszczalne!!!
Mam nadzieję, że uzyskam od Was rozwiązanie moich problemów.

Dzięki:
Witek Amiter Marciniak

[#2] Re: Problemy z OS3.9

@Amiter, post #1

Zajrzyj do ustawieď Fblita i zmieď ustawienia. Najpierw poczytaj dokîadnie guide'a (jest chyba i polska wersja). Krzaczki to na pewno wina Fblita.
Co do Prayera2 to u mnie na 3.9 nigdy sië nie zawiesiî. Moűe jakieô libsy mieszajâ, albo i FBlit.
[#3] Re: Problemy z OS3.9

@Amiter, post #1

Miałem podobne problemy przy 4xEIDE, ale poważniejsze bo oprócz przekłamań grafiki komputer się wieszał. 4xEIDE nie buforuje szyny danych i 3 sygnałów szyny adresowej i obciążenie go dwiema długimi taśmami do twardych dysków to stanowczo za dużo. Rozwiązaniem są bardzo krótkie taśmy do HD, lub zastosowanie prawdziwych układów buforujących sygnały cyfrowe (zwykłe TTL za kilkadziesiąt groszy sztuka). Jednak musiałem sobie taki bufor zrobić sam, bo niestety wydaje się, że firmy amigowe, które mają odpowiednie możliwości i pracowników nie są zainteresowane podnoszeniem jakości swoich produktów.

[#4] Re: Problemy z OS3.9

@Amiter, post #1

Ze SWOS sobie poradziłem, ale wrócił problem ze startem kompa. Nie wykonuje niczego przez ok.20 s na początku sekwencji startowej. Kiedyś rozwiązałem to poprzez poprawną instalację mmu.library, ale teraz nawet TO nie pomaga! Pomocy!
Z tym niepoprawnym działaniem Prayera2 to problem występuje tylko przy odczycie z CD. Używam ALLEGRO.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem