[#1] [arexx] RexxMast failed returncode 20
Mam problem ze startem deamona dla ARexxa ze startup-sequence. Skrypt zwraca problem jak w temacie. Uruchomiony zaś ręcznie wyrzuca "REXX server is already active". O co kaman?
[#2] Re: [arexx] RexxMast failed returncode 20

@_arti, post #1

Od zawsze Rexxmast jest startowany u mnie z WB-Startup.
Może to to, bo chyba tak jest zgodnie z instrukcją.
[#3] Re: [arexx] RexxMast failed returncode 20

@Skotos, post #2

No OK ale w WBStartup go nie mam. I czemu niektóre programy go próbują dodać do S:S? Np. ten. Druga sprawa - chcę dorzucić coś do WBStartup, co wymaga uruchomionego deamona. Skąd pewność, że uruchomią się w odpowiedniej kolejności?

Ostatnia aktualizacja: 19.04.2022 07:58:52 przez _arti
[#4] Re: [arexx] RexxMast failed returncode 20

@_arti, post #3

W normalnym s-s masz failat 21, więc wstaw rexxmast po tym zapisie albo go przywróć jeśli jest usunięty.
[#5] Re: [arexx] RexxMast failed returncode 20

@cholok, post #4

Ale to jest po FailAt 21

Ostatnia aktualizacja: 19.04.2022 09:31:02 przez _arti
[#6] Re: [arexx] RexxMast failed returncode 20

@_arti, post #5

W takim razie na moje oko jest uruchamiany 2 razy. Sprawdź inne skrypty uruchamiane w czasie startu. Taki objaw jest jak wpisałem do s-s 2 wpisy rexxmast <>nil:. Przy jednym jest okej. Failat 21 niweluje błąd, więc skoro go masz to błąd powoduje inny skrypt (może u-s) wywoływany przy starcie i tam już failat 21 nie ma.
[#7] Re: [arexx] RexxMast failed returncode 20

@cholok, post #6

Na to wychodzi, że uruchamiany jest 2 razy.
Pewność, że w WBStartup uruchomi się pierwszy możesz mieś dzięki priorytetowi startu/uruchomienia dla aplikacji w WBstartup ok, racja
1
[#8] Re: [arexx] RexxMast failed returncode 20

@_arti, post #1

Czasami zdarzaja sie programy ktore wymagaja uruchomienia tylko z poziomu WB.
Dlatego powstal kiedys taki program WBRun.
Moze on ci pomoze.
[#9] Re: [arexx] RexxMast failed returncode 20

@BULI, post #7

Yup, RexxMast startował z S-S i z user-startup
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem