[#1] Szukam pomocy
Witam wszystkich forumowiczów.
Poszukuje właściciela A1200 z trójmiasta (najlepiej z Gdańska) który pomógłby mi przesiąść się z Elboxa 1230/40 na Apollo 1240/40.
Po włożenmiu Apollo do slotu moja Ami nie uruchamia się. Szukałem na forum i doczytałem się, że z niektórymi płytami głównymi Apollo nie chce działać.
Z góry dziękuję za każdą pomoc :)

[#2] Re: Szukam pomocy

@Thaddeus, post #1

Powiem tak:

1) jaki zasilacz... ja puszczam przez ZorroII pund ;) i tez czasem nie wystartuje (bez zorro mozesz zasilanie przylutowac "bezposrednio" z zasilki, ale nie mam juz pojecia co i jak (dawno to bylo :( ). Moze ktos pamieta?

2) moja Apollo ZAWSZE robi problemy, jak rusze obudowe (E/Box), bardzo lubi sie "wysowac ze sloty CPU ;)", trzeba poprubowac i dopasowac... czasem wogole nie pojdzie, ale z czasem wsuniesz i zalaczy. Jak jest w slocie to trzeba poruszac.To nie zart. Oczywiscie nie pod NAPIECIEM!!! Poruszaj, wlacz zasilanie. Nie dziala. Wylacz. Zmien pozycje... Wlacz. itd. Az osiagniesz zamierzony CEL. Amiga sie "odpali... ufff.

Kreciu,

Ps. Czytajac punkt #2... teraz wiem dlaczego Amiga to przyjaciolka, jakbym mial klase na temat seksu...
[#3] Re: Szukam pomocy

@Krecik, post #2

Zasilacz AT 150W. Obudowa desktop z lekka przerobiona (podstawka typu "złota rączka" z CD i HDD pod komputerem).
Dzięki za pom, idę ruszać

[#4] Re: Szukam pomocy

@Thaddeus, post #3

tylko delikatnie, serio. U mnie np. muslalem przykleic kawalek plastiku POD turbo... zeby troche do gory karta turbo byla (jesli spojzysz od "plaszczyzny" plyty A1200, troszke. Generalnie siedzi w slocie "gleboko" ale uniesiona "do gory"...

Ale numer... nigdy nie myslalem ze istalacja karty Apollo jest tak bardzo "obrazujaca" pewne zachowanie...

Napisz, czy dziala czy juz Ami spaliles? , a wyczysc slot pamieci i pamiec na turbo i dobrze cale uklady sprezonym powietrzem przedmuchaj.

U mnie co prawda po 5 latach na strychu pod "odmuchaniu" poszla z kopyta...

Kreciu

PS. Zycze szczescia! I milego uzywania ;)
[#5] Re: Szukam pomocy

@Thaddeus, post #1

UDALO SIE ??!!
[#6] Re: Szukam pomocy

@Thaddeus, post #1

Zapraszam z Amigą do mnie, na Politechnikę. Daj znać na priva, to się umówimy dokładnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem