[#1] jakie datatype do os3.1 ?
Witam wszystkich, mam taki problem, najprawdopodobniej dotyczy datatype, jak odpalam aweb to wyskakuje info ze nie moze wczytac obrazkow, jak zmienie na inne to podoby komunikat wyswietla amigg, gadami wogole sie nie uruchamia, w zaleznosci od wersji konkretnego datatype obrazki w przegladarce wczytuja sie szybciej lub wolniej, mam w os3.1 przegrane te z os 3.9 w tej chwili bo juz mam dosyc zonglerki versjami. Moze ktos komu chodzi wszystko - amigg i amigowe przegladarki podac mi jakie w koncu datatype sa potrzebne? A moze cos z bibliotekami? Nie orientuje sie na tyle w amiga os zeby rozwiazac problem (chociaz staram sie zrozumiec jak co dziala to czasem nie mam pomyslu co by tu zrobic?) moj konfig w tej chwili: a1200 blizzIV 030@50MHz 34 ram, os31 wb31 mcp mui3.8 visualprefs newicons magicmenu amitcp

Ostatnia modyfikacja: 09.10.07 19:07
[#2] Re: jakie datatype do os3.1 ?

@dritt, post #1

Ja uzywam WarpDT V4, w wersji WOS (PPC). Wiekszosc z nich jest takze pod 68k. Potrzebny jest tez odpowiedni picture.datatype. Mam taki dla 3.5, ktory dziala na AGA/BVision i OS3.1.
[#3] Re: jakie datatype do os3.1 ?

@dritt, post #1

Dlaczego tak mieszasz? Dlaczego nie zainstalujesz AmigaOS3.9, tylko dogrywasz datatypy z AmigaOS3.9 do AmigaOS3.1? No i jeśli nie masz AmigaOS3.9, to na swoim AmigaOS3.1 używaj tych z AmigaOS3.1. Jak wszystko będzie działać, to dopiero zainstaluj sobie jakiś dobry pakiet datatypów, np. ja mam WarpDatatype.
[#4] Re: jakie datatype do os3.1 ?

@kmilota, post #3

nie uzywam os 3.9 bo nie mam oryginalu a mieszalem dlatego ze nie chcialo wlasnie chodzic mi pare rzeczy i droga eksperymentow cos tam pouruchamialem, dorwalem wlasnie jakis artykul na ten temat w magazynie amiga, zobaczymy co wyniknie. wogole zrobilem troche smietnik z sytemu no ale juz pare lat nie mialem amigi (sprawnej) to troche pozapominalem coo i jak. dzieki za rady jutro podzialam jeszce z tymi datatypami

[#5] Re: jakie datatype do os3.1 ?

@dritt, post #4

Odgrzewam kotleta datatypowego.Po zainstalowaniu na Amidze datatype PNG oraz PICTURE multiview bardzo ładnie mi to wyświetla natomiast DPaint krzyczy w niebogłosy że to nie jest plik w formacie IFF-ILBM.Coś jeszcze muszę zainstalować?

Moja Amiga to Amisia 600 z kickiem 40.63 oraz workbenchem 40.42

Ostatnia aktualizacja: 26.12.2015 17:17:14 przez Stoopi
[#6] Re: jakie datatype do os3.1 ?

@Stoopi, post #5

DPaint nie korzysta z datatypów.
[#7] Re: jakie datatype do os3.1 ?

@Korni, post #6

Dzięki serdeczne za odpowiedź.
[#8] Re: jakie datatype do os3.1 ?

@Stoopi, post #5

Personal Paint korzysta z datatypów zachowując zalety i podobieństwo do DPainta. Zresztą png obsługuje natywnie. :)
[#9] Re: jakie datatype do os3.1 ?

@ZbyniuR, post #8

Jak już wątek odświeżony... podeśle ktoś picture.datatype, który działa pod 3.1 z WarpDatatypes?
[#10] Re: jakie datatype do os3.1 ?

@ZbyniuR, post #8

O! To!...to!...to! Tego mi trza było! Nawet nie wiedziałem że te programy są tak podobne! Dzięki wielkie,już cosik pikseluje. :]
[#11] Re: jakie datatype do os3.1 ?

@Stoopi, post #10

Ponadto na Aminecie jest program HappyDT, który umożliwia obsługę datatypów teoretycznie przez każdy program (nawet bardzo stary), ale nigdy go nie testowałem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem