[#31] Re: Dysk 3.5cala w środku.

@ted, post #30

Jak chcesz zmiescic cedeka razem z Apollo 630? Moim zdaniem da sie tylko w miejscu flopa.
[#32] Re: Dysk 3.5cala w środku.

@Daclaw, post #31

Właśnie o tym pomyślałem

[#33] Re: Dysk 3.5cala w środku.

@Daclaw, post #31

Daclaw napisał(a):

> Jak chcesz zmiescic cedeka razem z Apollo 630? Moim zdaniem da
> sie tylko w miejscu flopa.

Witam.
Juz robilem pomiary i da sie.
Co do Apollo to bede go lutowal na 68k bez tej niepewnej podstawki.
CD bedzie slim - udalo mi sie zakupic taki co ma zlacze 44 pin jak w 2,5" dyskach. Bedzie nad Apollo - na styk.
Pomiedzy turbo a obudowa nad zlaczem PCMCIA bedzie znajdowala sie karta CF.
Aktualnie tubo ma wylutowana podstawke i w tym tygodniu jak dobrze pojdzie to bede lutowal turbaska do plyty glownej. Dodatkowo podciagne mu zasilanie dodatkowymi kabelkami.
Pozdrawiam.

Ostatnia modyfikacja: 15.10.07 18:00
[#34] Re: Dysk 3.5cala w środku.

@ted, post #33

zaoszczędził byś raptem max 1 cm :)

[#35] Re: Dysk 3.5cala w środku.

@arti4-92, post #34

arti4-92 napisał(a):

> zaoszczćdził byś raptem max 1 cm :)
>
>

Witam.
Niby w ktorym miejscu??
Lutuje, bo jak byl mocowany przez podstawke to czesto turbo wyskakiwalo z procesora 68k i byly zwisy komputera.
Pozdrawiam.

[#36] Re: Dysk 3.5cala w środku.

@ted, post #35

chodzi ci oto żeby wylutowac podstawkę i wlutowac turbo bezpośrednio do płytki gł. Robiono takie operacje gdy chciało sie wsadzić do cdtv turbo od a500

[#37] Re: Dysk 3.5cala w środku.

@arti4-92, post #34

1 cm to dokładnie grubość cedeka typu slim, więc nie w kij dmuchał.
[#38] Re: Dysk 3.5cala w środku.

@Daclaw, post #37

Jakoś dalej nie jestem przekonany, ale czekamy z niecierpliwością na zdjęcie przedstawiające efekt prac na tą Amigą ;].

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem