[#31] Re: Amiga 500 - Co dalej po kupnie pierwszego dla mnie komputera Amiga ?

@snifferman, post #29

Pozbawiasz kolegi samodzielnej zabawy z Amigą
Nie ma wprawy więc ma wlutowywać a nie wylutowywac
Ja mam na płycie 1MB i pod klapką 1MB po co miał bym zmieniać koncepcję na 2 MB na mobo ?

------------------
Kolega podjął widzę decyzję.

Ostatnia aktualizacja: 29.07.2022 21:52:35 przez nekroskop
[#32] Re: Amiga 500 - Co dalej po kupnie pierwszego dla mnie komputera Amiga ?

@nekroskop, post #31

Pozbawiasz kolegi samodzielnej zabawy z Amigą 
Nie ma wprawy więc ma wlutowywać a nie wylutowywac

Nie pozbawiam, przecież nie związałem mu rąk. Sam zdecyduje i zrobi co zechce. Dyskutujemy o opcjach i co się opłaca.

Zabawa z lutownicą bez doświadczenia może być kosztowna jak coś pujdzie nie tak. Lepiej się nauczyć na jakichś tanich rzeczach.

Autor nie ma też sprzętu. Czy da się wylutować RAM bez rozlutownicy i HOTa? Da się, ale jest trudniej. Nawet nie wiemy czy ma odsysacz do cyny i czy umie z niego korzystać.
[#33] Re: Amiga 500 - Co dalej po kupnie pierwszego dla mnie komputera Amiga ?

@snifferman, post #32

Ani umiejętności ani sprzętu na razie nie mam, jedyne ze sprzętu co mam to lutownica i pompka do wyciągania cyny więc raczej z takim zestawem nawet nie podchodzę. Tak jak mówiłem po prostu kogoś znajdę kto mi to zrobi i nie będę się stresował że coś popsuję.
[#34] Re: Amiga 500 - Co dalej po kupnie pierwszego dla mnie komputera Amiga ?

@thegogus, post #33

Witam, co do speca z twoich okolic to kiedyś kupowałem podstawki z pamięciami właśnie do SOJ-MODa 2MB Chip na Alledrogo od niejakiego: JacGali wspominał coś że chyba jest z okolic Pucka i nawet oferował pomoc w zainstalowaniu moda więc może odezwij się do niego i może jeden temat z A500 będzie z bani OK ja za samą pamięć zapłaciłem 2 lata temu 50 zł. Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem