[#1] klawisz wyjścia
Witam, poporsze o przypomnienie, gdzie zmieniało się w tekście typ klawisza wyjścia z gry na amidze ?
Chodzi mi o gry z wykorzystaniem whdload.
Pamietam, ze edytowało się któryś plik gry, a następnie zamieniało np z del na f10.
pozdrawiam
[#2] Re: klawisz wyjścia

@andrew , post #1

W tooltype ikonki musisz wpisać QUITKEY=$5F (na przykład).

Prawym klawiszem myszki na ikonce i dopisujesz komendę.

Ja np. musiałem to zmienić w grze Odyssey - standardowy klawisz wyjścia F10 kolidował z transformacją bohatera.
[#3] Re: klawisz wyjścia

@Hubez, post #2

Super, spróbuje jutro, choć mi wydawało się, ze zmiany dokonywało się w pliku ala txt...Ale nie pamietam, jak to robiłem.

pozdro

Ostatnia aktualizacja: 11.08.2022 21:59:10 przez andrew
[#4] Re: klawisz wyjścia

@andrew , post #3

Nie, w tooltype ikony. Jak coś to jutro wieczór odpalam Amigę i mogę Ci przesłać filmik jak się to robi.
[#5] Re: klawisz wyjścia

@Hubez, post #4

poporsze ślicznie 😏
[#6] Re: klawisz wyjścia

@andrew , post #3

W pliku SYS:S/Whdload-startup (albo w tym drugim) można zmienić i wtedy wszystkie gry, które nie mają wpisu w tooltypie, będą się wyłączać danym klawiszem.

Jeśli chcesz wychodzić klawiszem F10 to quitkey ustaw na $59.
[#7] Re: klawisz wyjścia

@andrew , post #1

2
[#8] Re: klawisz wyjścia

@tukinem, post #6

dziękuje ślicznie
[#9] Re: klawisz wyjścia

@andrew , post #1

Zerknij jeszcze tutaj lub tutaj.

Ostatnia aktualizacja: 13.08.2022 13:55:46 przez Ponki1986
[#10] Re: klawisz wyjścia

@Hubez, post #4

Witam, jeśli można również poproszę o przesłanie takiego filmiku z obsługi zmiany klawisza wyjścia z gry whdload bo jestem z tego zielony, z góry dziękuję
[#11] Re: klawisz wyjścia

@assassinjr80, post #10

PW - poszła wiadomość
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem