a co tu ma do rzeczy Miami, skoro @km-l napisał, żebyś zbootował ze flopka z Roadshowem?
enyłej, @km-l nie napisał do końca prawdy, że na takim flopku nie musisz nic zmieniać w konfigu.

przed chwilą przetestowałem te flopki w praniu, uprzednio wyciągnąwszy drugą Amigę, skonfigurowaną dawniej pod plipboxa z Roadshowem, żeby sprawdzić ustawienia. I tak:
- po zbootowaniu ze wskazanej dyskietki z Roadshowem (a nawet przed, bo na niej nie ma nawet edytora) zasadniczo należy:
a) wyedytować na niej devs:internet/routes, podając IP swojego routera (u mnie: default 192.168.1.1)
b) wyedytować devs:netinterfaces/plipbox, zostawiając odkomentowane tylko linijki "device=plipbox.device" i "configure=dhcp"
po zbootowaniu z takiej dyskietki prawdopodobnie wypluje, że "ShowNetStatus: cannot obtain information on plipbox", czy coś w ten deseń. Nie wiem czemu, ale kij mu w oko.
jak już będziesz w cli, piszesz: addnetinterface plipbox
i po tym powinno być: "Trying... coś tam coś tam", po czym po kilku sekundach powinien wypluć info o pomyślnym dodaniu interfejsu plipboxa: o IP, bramie itd. Jeśli nie wypluje, tylko będzie długo wisiał długo na tym "trying", to robisz ctrl+c, resetujesz plipboxa guzikiem na plipboxie, bootujesz Amigę jeszcze raz z flopa i po ponownym "addnetinterface ..." powinien już wszystko ustawić. Wtedy możesz dla pewności sprawdzić pingi:
do routera (u mnie ping 192.168.1.1)
do nameservera (ping 8.8.8.8)
jak obydwa zabanglają, to wszystko bangla i ten sam konfig banglać będzie przy bootowaniu z HD (u mnie bangla).