[#1] Amiga 600 - dema z WHDLoad chodzą wolniej niż z fdd/gotek
Czy ktoś się spotkał z czymś podobnym? Niektóre dema chodzą troszkę wolniej (widać że się czasem nie wyrabiają w ramce i przytnie raz na jakiś czas). Problemem jest to że gdy demo jest zsynchronizowane z muzyką to takie spowolnienie powoduje że czasem efekt "nie zdąży się wykonać przed kolejnym" i się wszystko "rozsynchronizowuje". Mam tak w Dane/Kefrens, Hardwired/Silents i kilku innych. Z goteka wszystko chodzi ok. W Hardwired jest to widoczne np. w efekcie w którym punkty "odrywają się" od obracającego sześcianu i tworzą logo HARDWIRED. Sześcian obraca się w ramce ale raz na 1/2 sekundy chrupie. Konfig : A600 + 2mb chip + 4 mb fast, karta SD z przelotką, kick 2.05/3.1
[#2] Re: Amiga 600 - dema z WHDLoad chodzą wolniej niż z fdd/gotek

@jarek72, post #1

Też tak mam np. z "World Of Commodore 1992"

Nie pomagają różne "NoCache" i inne komendy.
[#3] Re: Amiga 600 - dema z WHDLoad chodzą wolniej niż z fdd/gotek

@jarek72, post #1

A jesteś pewien że to jest za wolno? Może jest za szybko bo było pisane na konfig bez fastu.
[#4] Re: Amiga 600 - dema z WHDLoad chodzą wolniej niż z fdd/gotek

@jarek72, post #1

Widocznie demo było zrobione co do ramki, a że whdload to wszystko obsługuje to i zabiera trochę mocy

Ostatnia aktualizacja: 19.09.2022 10:49:55 przez Norbert
[#5] Re: Amiga 600 - dema z WHDLoad chodzą wolniej niż z fdd/gotek

@jarek72, post #1

Co do DANE to masz w readme:

Some blitwait's has been inserted.

A to zawsze troche spowalnia na 68000. Zwykle nowsze slave'y WHDload maja mozliwosc wylaczenia tego typu patchy, ale to jest stary slave, moze kiedys ktos zrobi nowa wersje.
[#6] Re: Amiga 600 - dema z WHDLoad chodzą wolniej niż z fdd/gotek

@Norbert, post #4

Widocznie demo było zrobione co do ramki
Powiedziałbym, że nawet co do rasterlinii szeroki uśmiech
Dzięki za potwierdzenie że nie tylko ja tak mam. Pozostaje pogodzić się z faktem... i trzymać goteka.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem