[#1] A2000 i internet
WITAM I MAM PYTANKO. CZY MOZNA W JAKIS LATWY I TANI SPOSOB
PODLACZYC AMIGE 2000 Z PC I UDOSTEPNIC JEJ POLACZENIE INTERNETOWE?
Z GORY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI I POZDRAWIAM
[#2] Re: A2000 i internet

@JARO, post #1

Musisz do A2000 kupić sieciówkę do slotów zorroII, innej możliwości chyba nie ma :D
[#3] Re: A2000 i internet

@Olo, post #2

HEHH NOROZWIAZANIE PROSTE.... ALE CZY TANIE ?? :)
CHIBA NIE :)
[#4] Re: A2000 i internet

@JARO, post #3

Chyba klawisz SHIFT Ci się zablokował...
[#5] Re: A2000 i internet

@mailman, post #4

NO!!
[#6] Re: A2000 i internet

@JARO, post #5

To może spróbuj go odblokować...
[#7] Re: A2000 i internet

@mailman, post #6

HMMMM No sprobuJE.....
[#8] Re: A2000 i internet

@JARO, post #7

Już prawie dobrze. Na przyszłość pisz normalnie, bo wielkie litery podczas pisania słów, które ich nie wymagają, są oznaką krzyku...
[#9] Re: A2000 i internet

@JARO, post #3

Niestety raczej drogie :(, jedyna karta to AriadneII ( albo jakoś tak ), innej możliwości chyba nie ma.
[#10] Re: A2000 i internet

@Olo, post #9

Zawsze jeszcze port serial zostaje.
[#11] Re: A2000 i internet

@Jacek Rzeuski, post #10

Witam! I właśnie jezeli o port serial chodzi to czy możliwe jest udostepnienie połączenia internetowego prze kabel null-modem?
[#12] Re: A2000 i internet

@Amigos, post #11

Oczywiście, że to możliwe.
[#13] Re: A2000 i internet

@Jacek Rzeuski, post #12

Jak więc to oprogramować? I jaką szybkość przesyłu danych można w taki sposób uzyskać? Od strony Amigi Miami? Od strony PC?
[#14] Re: A2000 i internet

@mailman, post #8

hehh wiem wiem :) tak sie mi napsalo
[#15] Re: A2000 i internet

@Jacek Rzeuski, post #12

hmm mam kabelek cannon25 pin -cannon25 pin
do transferu danych - czy za jego pomoca mozna to zrobic??
no i wlasnie jaki soft......
[#16] Re: A2000 i internet

@Amigos, post #13

miami albo genesis od strony amigi, na piecu w zaleznosci od os. linuksy nie potrzebuja nic ekstra, niektore wiendy tez nie, podobno wingate wymiata. tutoriali jak udostepnic internet znajdziesz w sieci setki, od strony peceta nei gra roli czy to inna winda makowak atari czy amiga. procedura jest taka sama. a predkosc zalezy od konkretnej amigi pecet zawsze bedzie mogl zaserwowac wiecej niz amiga polknie o ile lacze do inetu na to pozwoli:)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem