[#1] IPREFS Czarny Ekran
Hej!

Próbuję ustawić ClassicWB Advanced na 16GB Sandisik. Startuje OK bez startup-sequence i mogę dać LoadWB i wejść do Workbencha. Niestety z włączonym s-s, jest czarny ekran. Krok po kroku, gdy dochodzi do IPrefs, mam czarny ekran. Dałem średnik przed Iprefs i wchodzi do Workbencha, niestety nie mogę zmieniać rozdzielczości itp (chyba jest to powiązane). ROM 3.2 i ClassicWB 3.1. Ktoś coś poradzi? Dziękuję!
[#2] Re: IPREFS Czarny Ekran

@RetroSpawn, post #1

Wydaje mi się że winny jest kick3.2
Sprawdź na kick3.1
2
[#3] Re: IPREFS Czarny Ekran

@Norbert, post #2

Nie mam 3.1 niestety. Na winaue pod 3.2 chodzi jednak.
[#4] Re: IPREFS Czarny Ekran

@RetroSpawn, post #3

To zmapuj programowo kick3.1 i sprawdź.

To że działa na winuae, to tylko dlatego że nie emulujesz swojej Amigi w 100%
1
[#5] Re: IPREFS Czarny Ekran

@Norbert, post #4

Czyli których procent nie emuluje? Kickstart jest identyczny chyba?
[#6] Re: IPREFS Czarny Ekran

@RetroSpawn, post #5

Używasz konfigu z CWB czy sam ustawiasz 'swoją' konfigurację?
1
[#7] Re: IPREFS Czarny Ekran

@AmiClassic, post #6

Ustawiłem swoją i dałem swojego kicka.
[#8] Re: IPREFS Czarny Ekran

@RetroSpawn, post #7

W skrócie: ClassicWB ADV z WB 3.1 + Kick 3.2.
Żeby to w ogóle uruchomić skopiowałeś biblioteki icon i workbench z Modules1200 jak rozumiem, czy jeszcze inaczej to zrobiłeś?
1
[#9] Re: IPREFS Czarny Ekran

@RetroSpawn, post #5

Ta sama karta turbo, ta samą ilość pamięci i jej rodzaj. emulacja kontrolera IDE, czy uruchomienie systemu z tego samego nośnika (nie z obrazu dysku)
Sprawdź też kickstarty poprzez porównanie sumy kontrolnej
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem