[#1]
Poszukuję pomocy przy mojej A1200.

Witam, mam problem z jedną Amiga 1200, najchętniej dałbym ja komus aby obejrzał ja osobiście. Problem jest taki, że w zależności od użytego przewodu obraz wpada w zielen lub filet, oba przewody na innych moich Amigach podają prawidłowy obraz, natomiast na tej na jednym jest obraz wpadający w zieleń, na drugi w filoet.
Już nie mam siły z tym walczyć, naprawdę mecze się z tym od kilku dni i klapa, dołączam zdjęcie jak wygląda obraz na kablu który wpada w zielen.
Ponadto jeśli ktoś chciałby się tym zająć, fajnie by było gdyby ktoś miał wcześniej jakieś doświadczenie, z konfiguracją kart TF1260 z procesorem LC, bo za cholere nie mogę sobie poradzić aby poprawnie to ustrojstwo zmusić do działania tak jak powinno, pewnie kwestia burdelu w SS, wiec fajnie jakby ktoś to ogarnął i poinstalowal co trzeba aby to działało. System po prostu zaadaptowałem że swojej innej 1200 w której siedzi blizzard 1230 i tam to śmigało, a tu wydaje mi się wolnoooo, ale to pewnie właśnie kwestia burdelu w SS.
Tyle co ta amiga i ten tf zjadł mi nerwów to ja już nie mam siły :)
Aha kurde, że 2 tygodnie temu, ale na innym kablu obraz był ok, jednak tamtego kabla już nie posiadam, oddałem go komus z Amiga 500. Ten wpadajacy w filet mam od zawsze, podłączyłem zobaczyłem że coś jest nie tak, pomyślałem kabel - zakupiłem nowy na allegro - to ten na którym obraz wpada w zieloby, zaznaczam raz jeszcze na innych Amigach obraz jest prawidłowy, w tym na innej 1200
Ostatnia aktualizacja: 07.10.2022 19:39:43 przez KoLi