[#61] Re: Programowanie kickstart 27c160

@Bluefish, post #60

Ciekawe, będę musiał sprawdzić. Mam kilka sztuk 27c160, które przechodzą blank test, a wywalają się podczas próby zaprogramowania.
Jak ktoś chce tanią kasowarkę UV, to wystarczy kupić świetlówkę UV-C 8W z mocowaniem T5 (np. Osram, Philips) i oprawę meblową do tej żarówki. Poskładałem taki wynalazek w kartonie (koszt 50 zł) i na odległość uruchamiam przedłużaczem. Czas kasowania układu ok. 5 minut w odległości 1-2 cm od lampy.
[#62] Re: Programowanie kickstart 27c160

@Nightmare777, post #61

Ja mam taką najtańszą kasowarkę z Ali jasno szarą i też działa. Co prawda miała awarię zasilacza i wymieniałem w niej tranzystory. Mam ją kilka lat. Kosztowała z 60zł
[#63] Re: Programowanie kickstart 27c160

@Nightmare777, post #61

Ostatnio miałem problemy z zaprogramowaniem bodajże 27C400, pomogło podniesienie napięcia programowania powyżej katalogowej dla tego układu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem