[#31] Re: ZZ9000

@Mgi, post #29

Co do siły głosu MP3 to na razie można się wspomóc korektorem w amigaampie bo z mhi fajnie działa i można też podnieść wzmocnienie.
1
[#32] Re: ZZ9000

@Alex, post #31

Aha i tak informacyjnie według instrukcji do AX-a dźwięk z pauli podłączony jest do pinów 1,2 i 3 złączki J6 AAUD, proponuję odwrócić wtyk o 180 stopni i podłączyć do pinów 3,4,5 wtedy dźwięk z pauli będzie z amigowym filtrem audio, a według instrukcji filtr jest pominięty. (Pin 3 to masa tam ma być kabelek czarny).
1
[#33] Re: ZZ9000

@Alex, post #32

dzieki, mozesz dorzucic foto podpieca aby wyczerpac temat? :)
[#34] Re: ZZ9000

@juen, post #33

2
[#35] Re: ZZ9000

@Alex, post #32

OK
1
[#36] Re: ZZ9000

@Alex, post #34

Miodzo. Thx
[#37] Re: ZZ9000

@Mgi, post #22

No właśnie. A u mnie po prostu AMP nie rusza jak ma ustawione MHI i mhizz9000.library. Jak to się powinno ustawić w AMPie?
[#38] Re: ZZ9000

@Kitech, post #37

Jeśli masz najnowsza sesję to musisz w ustawieniach wyłączyć opcję 'keep AHI Device open'
[#39] Re: ZZ9000

@Mgi, post #38

Wersję
[#40] Re: ZZ9000

@Kitech, post #37

W sumie to nie ma żadnych kombinacji uruchamiasz amigaamp`a w prefs w zakładce decoder zmieniasz decoder na hardware i w mhi driver wybierasz mhizz9000.library i musi działać. Nic więcej się nie ustawia. Użyj też nowego ampa 3.31 lub 3.32.
[#41] Re: ZZ9000

@Alex, post #40

Odznaczyłem "Keep AHI Unit Open" i zadziałało. Dzięki.
[#42] Re: ZZ9000

@Alex, post #32

Aha i tak informacyjnie według instrukcji do AX-a dźwięk z pauli podłączony jest do pinów 1,2 i 3 złączki J6 AAUD, proponuję odwrócić wtyk o 180 stopni i podłączyć do pinów 3,4,5 wtedy dźwięk z pauli będzie z amigowym filtrem audio, a według instrukcji filtr jest pominięty. (Pin 3 to masa tam ma być kabelek czarny).

Zrobiłem tak, po czym odpaliłem "Maupiti Island" (tam w intro jest fajny saksofon i gitara basowa), po czym stwierdziłem wyraźne pogorszenie jakości dźwięku.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem