[#31] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@Kaczus, post #30

ee tam ..pewnie za 1,5 tygodnia bedzie gotowe :P
[#32] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@DRACOX, post #31

za 1,5 tygodnia

Tia, tylko jakby jeszcze sprecyzowali, w/g jakiego czasu to liczymy... N.p. wenusjańska doba trwa niecały (ziemski) rok. ;) Z resztą, jeśli dobrze pamiętam, to od czasu strony zapka do momentu w którym "2 more weeks" zostało zmienione na "1.5 more weeks", mineło mniej więcej pół wenusjańskiego tygodnia.
No ale, któraś z planet poza naszym układem obraca się wokół własnej osi z zabójczym tempem raz na 10 lat... ;)
A z resztą, zdefiniowanie co właściwie oznacza termin "tydzień", też mogłoby się przydać.

P.S. Joke. Tak na serio, to myślę, że pewnie wyjdzie jeszcze w tym roku, ale tak raczej "na gwiazdkę"...
[#33] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@rzookol, post #29

Ta wersja jest już dla 2.0 wiec pod 1.4.5 jest nie używalna

[#34] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@Kaczus, post #30

ja mówię o samym mui4 a nie mosie

[#35] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@AS, post #27

When it's ready :) A na serio mam nadzieję, że jeszcze w tym roku.
[#36] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@kiero, post #25

Czyli teraz pora na ruch Elboxu w tej sprawie. Potrzebne są tylko sterowniki do ich sprzętu dla AmigaOS4.0.
No to sobie poczekamy :(
[#37] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@Jacek Piszczek, post #35

My tym bardziej mamy nadzieje na taki news :) OK

[#38] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@reactor, post #6

Przeciw debilom/trollom i cenzurze na AND. Chris sie wkurwil na kolesia, dal temu upust w readme TLSFMem nazywajac kolesia o ksywe PAB idiota. PAB jest od jakiegos czasu czlonkiem redakcji AND i newsa o programie usunieto ze strony glownej. PAB jest trolem pokroju artiego i amifana, ku ogolnemu nieszczescu koles jest dlugoletnim studentem informatyki wobec czego jest przekonany o swojej genialnosci. watek w forum jest tutaj:

http://www.amiga-news.de/forum/thread.php?id=27492&BoardID=1

a sam news i komenty tu:

http://www.amiga-news.de/de/news/AN-2007-10-00051-DE.html
[#39] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@Drako^lM, post #37

W sumie jak wyjdzie MOS2.0 to tak trochę nudno będzie bo nie będzie na co czekać
[#40] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@Arbuz, post #39

bedziemy czekac na 3.0 :P

[#41] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@Drako^lM, post #33

Ta wersja jest już dla 2.0 wiec pod 1.4.5 jest nie używalna

W readme pisało że ta wersja ma sporo bugów, jest niedokończona, i generalnie nie powinno się jej instalować...

[#42] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@Drako^lM, post #40

Pewnie. Kazdy wie ze najlepsza rozrywka amigowca, jest czekanie. Niewazne na co :P

Czekajmy więc!

Tak wiec, Panowie - do zaczekania nastepnym razem :P
[#43] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@reactor, post #6

Wyjaśnienie o co ta cała draka znajduje się na AmigaWorld.net (post 6)

Chris w FAQ do nowej wersji TLSFMem obraził jednego z członków amiga-news.de. News o tym programie został zdjęty i do Chrisa został wysłany mail z prośbą o usunięcie obraźliwego zwrotu z FAQ. Dopiero wtedy news miał wrócić. Reakcję Chrisa i solidaryzujących się z nim deweloperów już znamy. Na forum amiga-news.de można przeczytać dlaczego Chris zdecydował się na ten obraźliwy zwrot w FAQ.

[#44] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@mailman, post #43

Napisz po naszemu o co chodzi.
[#45] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@Arbuz, post #44

Przecież napisałem. Jak widzę napisał też valwit (nie zauważyłem tego, gdy zamieszczałem swój post :( )

[#46] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@Drako^lM, post #2

http://home.swipnet.se/blubbe/ECX

[#47] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@mailman, post #43

Z Aminetu tez usunieto archiwum z tym programem.
Nawet nie zdazylem pobrac.
[#48] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@Phibrizzo, post #47

Bardzo niedobrze...oj bardzo mocno niedobrze

[#49] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@Sir_Lucas, post #48

Moze ktos mi laskawie wytlumaczy jak krowie na miedzy o co chodzi... bo juz sie gubie :(.

Kreciu
[#50] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@Sir_Lucas, post #48

Szczerze powiedziawszy to dla mnie jest to dziecinada. Jeżeli nastąpi mi na odcisk sasiąd, to mam się na cały świat pogniewać? Jeżeli Chrisowi tak bardzo za skórę zaszedł jakiś domorosły programista i portal AND, to może zbojkotować ich stronę, a nie obrażać się na każdego w amigowym świecie? Co potencjalny przyszły użytkownik Poseidona zawinił?

[#51] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@Krecik, post #49

Moze ktos mi laskawie wytlumaczy jak krowie na miedzy o co chodzi... bo juz sie gubie

Dwie osoby już tłumaczyły. Chcesz jeszcze raz, czy pofatygujesz się i przeczytasz wątek od początku?

[#52] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@mailman, post #50

tak to jest kiedy jest monopol praktycznie na jedno rozwiazanie ...;/

a im mniejsze srodowisko tym wiecej zachowujacych sie jak dzieci doroslych ludzi. ...
[#53] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@mailman, post #50

ten typ tak ma. po prostu. nic na to nie poradzisz. nie chce CH usprawiedliwiac, ale osobiscie mu sie nie dziwie. choc mimo wszystko jest mi przykro.
[#54] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@Sir_Lucas, post #48

Na szczescie nie jest az tak zle jakby sie moglo wydawac.
Bo gdyby moglo to by bylo. Kto chce to moze sciagnac to archiwum stad:

[url] http://www.rutin.try.hu/Downloads/TLFSMem.lha
[#55] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@mailman, post #51

Tylko spokojnie chcesz sie na mnie obrazic ;)

Cos czuje ze autor Posejdona tak juz ma... ze sie obraza... to samo sie ma co do Elboxu...

Kreciu
[#56] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@Torn, post #1

Na portalu amiga-news.de pojawiła się informacja, w której czytamy, że Bernd Roesch uzyskał od Chrisa Hodghesa zgodę na deasemblację źródeł TLSFMem (Chris nie zgodził się na przekazanie źródeł) i wypuszczenie programu opartego na ich podstawie z zastrzeżeniem, że będzie pod inną nazwą i zostanie zaznaczone, że wykorzystano źródła programu Chrisa. Bernd postanowił nazwać program memTLSF. Ma zamiar rozpocząć nad nim prace w grudniu (chyba, że do tego czasu coś się zmieni).

P.S. Luźne tłumaczenie z niemieckiego, być może coś źle zrozumiałem.

[#57] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@mailman, post #56

Nie ma to jak piachem w oczy komuś sypnąć. "Źródeł nie dam ale disassemblerem pobawić się pozwalam". To już typowe rzucanie ochłapów.

[#58] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@alpine, post #57

Czyli to potwierdza, ze autor Posejdona naprawde kocha Amigowcow...

Kreciu

[#59] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@Krecik, post #58

owszem. biorac pod uwage kto ma sie tym zajac to naprawde chyba jest lepiej dla wszystkich zeby zrodel nie dostal :>
[#60] Re: Czyżby koniec Poseidona?

@alpine, post #57

no jasne, bo powinien jeszcze doplacic za to ze ktos korzysta z jego pracy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem